Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Αlex Pak, καθώς το ένα μετά το άλλο κατάστημα της βάζει λουκέτο από το 2008. Η εταιρεία εστίασης, η οποία είχε φτάσει μέχρι και στα 33 καταστήματα πανελλαδικά, μετράει μόλις τρία καταστήματα στην Παλλήνη, στη Λεωφόρο Αθηνών και στου Ρέντη.

 Η αιτία για την πρωτοφανή κάθοδο είναι η μείωση των εμπορευμάτων, καθώς είναι πολλοί οι προμηθευτές οι οποίοι τα έχουν αποσύρει από τους χώρους της εταιρείας, μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

 Οι εργαζόμενοι πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς προσπαθούν να σώσουν ο,τι μπορούν από τα δεδουλευμένα που η επιχείρηση τους οφείλει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι κάποτε άγγιζαν τους 800, ενώ τώρα είναι σχεδόν 100.

 Η επιχείρηση βρίσκεται σε ελλειμματικά οικονομικά επίπεδα από το 2008, λόγω της ύφεσης και η εταιρεία επέβαλε την εκ περιτροπής απασχόληση στους εργαζόμενους αναγκάζοντας τους να δουλέψουν 2 με 3 ημέρες την εβδομάδα. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 733 υπάλληλοι. Η τύχη της αλυσίδας θα κριθεί στα μέσα Απριλίου όταν εξεταστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών η ένταξη της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.