Το ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια είναι γνωστό τοις πάσι, ο σχολιαστής του NBC όμως, Ματ Λάουρεν, φαίνεται ότι δεν είχε ακούσει τίποτα σχετικό... 

Στην προσπάθεια του να μεταδώσει στο κοινό τις… γνώσεις του κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,  όχι μόνο αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» αλλά «θύμισε» και στους τηλεθεατές ότι «ο γιος του Βασιλιά της Φίλιππου Β', Μέγας Αλέξανδρος, κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς»!

Μόλις η εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ εισήλθε στο στάδιο Μαρακανά, ο σχολιαστής Ματ Λάουερ την παρουσίασε ως «αποστολή της Μακεδονίας». Παρόλα αυτά, έσπευσε να σχολιάσει ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την αναγνωρίζει ως ΠΓΔΜ.

Υπέπεσε, όμως, σε ένα μεγαλύτερο, ιστορικό σφάλμα, όταν είπε ότι κάποια συμπαρουσιάστριά του τού θύμισε ότι «η ιστορία λέει πως ο Φίλιππος Β’ βασιλιάς της Μακεδονίας ήταν ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς».

Στο πάνελ των σχολιαστών ήταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής Μπομπ Κώστας, αλλά μάλλον πιάστηκε κι αυτός αδιάβαστος…

Αμέσως, τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, με χρήστες να προτρέπουν τον Ματ Λάουερ να εγγραφεί για μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας πριν αρχίσει τις… παραδόσεις.