Την ατάκα “άβυσσος το μυαλό της γυναίκας” την ξέρεις. Προφανώς και μερικοί επιστήμονες που αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα σε αυτήν την άβυσσο και να ασχοληθούν με το φαινόμενο “γυναίκα & sex”.

Από τον Αντώνη Πακουλίδη

Πραγματικά, θεωρώ πως δε θα τις καταλάβουμε ποτέ! Το μυαλό τους είναι σκοτεινή άβυσσος και τα συναισθήματά τους αχανείς διάδρομοι που μπορείς να περιπλανιέσαι για πολύ καιρό. Έτσι, η μελέτη της σεξουαλικότητας των γυναικών είναι ένα κλάδος πρόσφατης σπουδής. Και ορισμένα αποτελέσματα μπορεί για τις γυναίκες να μοιάζουν αυτονόητα, αλλά εμάς μας αφήνουν έκπληκτους…

Οι γυναίκες ερεθίζονται από άλλες γυναίκες

Οι γυναίκες τείνουν να ερεθίζονται με όλα τα ερωτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου των σεναρίων με άντρες, άντρες και γυναίκες και μόνο γυναίκες που υποδεικνύει το μοτίβο της bisexual διέγερσης. Αυτό δε σημαίνει πως όλες οι γυναίκες συμπεριφέρονται με bisexual τρόπο, ούτε ότι η γυναίκα θα σου ζητήσει να κάνετε τρίο με τη γραμματέα της εταιρίας σου – αυτά παραμένουν αντρικές φαντασιώσεις! Απλά κάποιες γυναίκες μπορεί να ερεθιστούν και από τις σκέψεις ή από τις εικόνες και των δύο φύλων.

Οι γυναίκες που πιστεύουν πως είναι γκόμενες έρχονται πιο εύκολα σε οργασμό

Η εικόνα του σώματος συνδέεται με τη σεξουαλικότητα για τις γυναίκες. Οι γυναίκες που είναι πιο θετικές για τα απόκρυφα μέρη τους έρχονται πιο εύκολα σε οργασμό. Έτσι αποκτούν μια πιο υγιεινή σεξουαλική συμπεριφορά όπως με το να πηγαίνουν συχνά για γυναικολογικές εξετάσεις ή να ψηλαφίζουν τον εαυτό τους.

Οι γυναίκες θα προτιμούσαν να τις απατούσαμε

Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο τη συναισθηματική απιστία παρά τη σωματική απιστία από τους συντρόφους τους, ενώ οι άντρες ακριβώς το αντίθετο. Αυτό σημαίνει πως τα μακριά, παρατεταμένα, πλατωνικά μεσημεριανά μπορεί να τρελάνουν την γκόμενα σου περισσότερο απ’ το να ξέρει πως παραστράτησες μια φορά. Όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, οι γυναίκες νιώθουν λιγότερες ενοχές για μια σεξουαλική σχέση απ’ ότι ένας άντρας. Αλλά νιώθουν περισσότερες τύψεις για μια συναισθηματική σχέση.

Μια γυναίκα μπορεί να έχει ερεθιστεί σωματικά και όχι πνευματικά

Ο εγκέφαλός τους μπορεί να διαχωρίσει την πνευματική διέγερση από τη σωματική διέγερση. Αυτά τα δύο λειτουργούν ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν είναι σωματικά διεγερμένη, το γυναικείο σώμα μπορεί να έχει μια φυσιολογική αντίδραση στο σεξ. Εκεί βλέπουμε πως οι… επαγγελματίες μπορούν να δουλέψουν χωρίς να ερεθίζονται από τους πελάτες τους. Και κάποιες γυναίκες μπορεί κάποιες φορές να διεγείρονται πνευματικά και να έχουν πρόβλημα να υγρανθούν και να ζωηρέψουν στο από… κάτω βασίλειο.

Οι γυναίκες δένονται μετά το σεξ

Γενικά, οι γυναίκες έχουν μικρότερη ικανότητα να έχουν μια αυτοδύναμη φυσική σχέση γιατί τα σώματά τους εκκρίνουν οξυτοκίνη κατά τη διάρκεια του οργασμού. Η οξυτοκίνη, η ορμόνη του γυναικείου δεσίματος, απελευθερώνεται εξίσου και στο θηλασμό. Γι’ αυτό το λόγο, οι γυναίκες κάποιες φορές αναπτύσσουν συναισθήματα στο σεξ ακόμα και άθελά τους. Ναι, γι’ αυτό λαμβάνεις sms από αυτήν με την οποία περιστασιακά μπλέκεσαι.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα όργια στην 7η τέχνη

* Το πρώτο διεθνές sex school

* Η πόρνο-αφιέρωση στην Amy