Απολαύσατε έναν ωραίο ελληνικό καφέ  με πλούσιο καμάκι και φουσκάλες και δεν  έχετε κάποιον να σας διαβάσει το φλιτζάνι; Υπάρχει λύση!

Γυρίστε το ανάποδα  για 5 - 10 λεπτά και βγάλτε τρεις καθαρές φωτογραφίες από όλες τις πλευρές του φλιτζανιού.  Στην συνέχεια ανεβάστε τες σε μία εφαρμογή μέσω του κινητού, του tablet, του υπολογιστή σας ή του Facebook και μέσα σε λίγα λεπτά έμπειρες καφετζούδες σας λένε το φλιτζάνι όπου και εάν βρίσκεστε, ότι γλώσσα κι αν μιλάτε (Ελληνικά, Αγγλικά, Τούρκικα, Αραβικά).

H κυρία Έφη, η κυρία Μαρία, η δεσποινίς Δάφνη θα το μελετήσουν και θα σας πουν αυτά που βλέπουν για όλα τα θέματα που σας απασχολούν. Και όλα αυτά με 2,33 ευρώ που μπορείτε να καταβάλετε με pay pal ή να καταθέσετε σε τράπεζα. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε  Vip φλιτζάνι ή Vip πακέτο μήνα  και να λαμβάνετε τις προβλέψεις σας χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε καθόλου.

Αν δεν σας ικανοποιήσει η ανάγνωση του φλιτζανιού μπορείτε να ζητήσετε και δεύτερη ανάγνωση από άλλη καφετζού την οποία μπορείτε να διαλέξετε από τα στοιχεία που έχει ανεβάσει στο προφίλ της.

Η έξυπνη ιδέα ανήκει τους ανθρώπους της αλυσίδας καφέ  Ωκεανός που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη. O γενικός Διευθυντής της «Ωκεανός», Κώστας Κουκούλης, μιλάει στο ΚoolΝews.gr και την Ελένη Λαζάρου!

Πότε ξεκινήσατε;

«Ο Ωκεανός πρωτοξεκίνησε το 1995 και έχει χτίσει το δικό του φανατικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ένα κοινό πιστό και αφοσιωμένο που επισκέπτεται τα καταστήματα του δικτύου ξανά και ξανά, 2 και 3 φορές την εβδομάδα κάνοντας ένα ταξίδι στην ελληνική κουλτούρα».

Τι συμβαίνει τελικά στον Ωκεανό;

«Στα καταστήματά μας συναντιούνται καινοτομία, παράδοση και καφεμαντεία. Βασιστήκαμε εξαρχής στο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τον ελληνικό καφέ αλλά και στη βαθιά ριζωμένη συνήθεια της «ανάγνωσης» του φλιτζανιού. Εδώ, η καφεμαντεία είναι δωρεάν, ο ελληνικός καφές μόνο €2 (!), ενώ η απήχηση είναι τέτοια που ο κόσμος παίρνει χαρτί προτεραιότητας για να μάθει τα μελλούμενα»!

Πώς ξεκίνησε λοιπόν αυτό το ταξίδι;

«Προέρχομαι από οικογένεια ναυτικών και μετά την αποφοίτησή μου από την Ανώτερη Σχολή Εμποροπλοιάρχων δημιούργησα το πρώτο κατάστημα του δικτύου, τον Νοεμβρίου του 1995. Εξού και το όνομα Ωκεανός! Έκτοτε έχουν περάσει 20 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριοποίησης, αποδεικνύοντας ότι ο Ωκεανός αποτελεί ένα concept διαχρονικό, μια πρόταση που αντέχει στον χρόνο. Από πολύ νωρίς απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ένα κοινό πιστό και αφοσιωμένο που επισκέπτεται τα καταστήματα του δικτύου ξανά και ξανά, 2 και 3 φορές την εβδομάδα».

Ποιοι έρχονται σε σας και ζητάνε να μάθουν το φλιτζάνι;

«Στον Ωκεανό έρχονται όλοι! Και εκείνοι που ενδιαφέρονται για τον καφέ και εκείνοι που είναι απλά «περίεργοι», ακόμα και αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το «μέλλον!». Γιατί  περνούν καλά μέσα σε ένα φιλόξενο, οικείο και χαλαρό περιβάλλον και κυρίως μπορούν  να φάνε, να πιούνε  ξοδεύοντας τα ελάχιστα».

Και πώς ήρθε το franchise;

«Τον Ιούνιο του 2015 τελειώσαμε το concept του franchise μετά από δύο χρόνια δουλειάς πάνω στο στήσιμο της ιδέας και της κατάρτισης τον εγχειριδίων λειτουργίας αλλά μας πρόλαβαν δυστυχώς τα capital control και η φορολογική λαίλαπα στην εστίαση.

Η ιδέα μας είχε έρθει μέχρι τότε λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος και της σημαντικής διαφοροποίησης του concept από τον ανταγωνισμό, τόσο σε επίπεδο επενδυτικής πρότασης, όσο και σε επίπεδο αγοραστικής εμπειρίας, ξεκινά η επέκταση του δικτύου «Ωκεανός» πανελλαδικά με τη μέθοδο franchise.

Ένα απλό και εξίσου αποδοτικό μοντέλο καταστήματος χωρίς απαίτηση σχετικής προϋπηρεσίας. Εκτός από το sit in εξασφαλίζει στους συνεργάτες επιπρόσθετες πωλήσεις με το καφεκοπτείο. Έχουμε 5 διαφορετικές ποικιλίες ελληνικού καφέ (Ατλαντικός - Ειρηνικός - Ινδικός - Αρκτικός - Ανταρκτικός), 8 ποικιλίες βότανων & ελληνικού τσαγιού, 10 ποικιλίες θεραπευτικών μειγμάτων βοτάνων από τον Όλυμπο και υπέροχο χειροποίητο λουκουμάκι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Και μην ξεχνάμε φυσικά το take away.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο καταστήματα ο Ωκεανός kamaras Εγνατίας 117-Καμάρα & Ωκεανός lady's Διογένους 24-Τούμπα».

Και πώς ήρθε το application;

«Tον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε στο play store το application μας Καφεμαντεία Greek Style μετά από 6 μήνες δουλειάς και δοκιμών.

Ένα online Καφεμαντείο 24 ώρες το 24ωρο με επιλογή της προσωπικής σου καφετζούς με στόχο το ελληνικό κοινό και όχι μόνο (αφού η εφαρμογή είναι σε 4 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Τούρκικα και Αραβικά) .

Έτσι, η ελληνική κουλτούρα και παράδοση μπορεί να ταξιδεύει παντού στην Κύπρο αλλά και στους απανταχού Έλληνες ανά τον κόσμο αλλά να μπει και σε κράτη όπως τα Αραβικά και η Τουρκία που έχουν σχεδόν ίδια κουλτούρα πάνω στην ανάγνωση του φλιτζανιού.

Πίσω από την εφαρμογή βρίσκεται ολόκληρη ομάδα από 'καφετζούδες' που συνεργάζονται ήδη στα καταστήματα εστίασης μας».

Εσείς πιστεύετε στο φλιτζάνι;

«Πιστεύω στην ελληνική κουλτούρα και παράδοση και ότι πρέπει πάντα να είμαστε συνδεδεμένοι με την παράδοση μας... Στην Ελλάδα η ανάγνωση του φλιτζανιού είναι παρεξηγημένη ενώ στην Τουρκία είναι ο δεύτερός λόγος να επισκεφτεί ένας τουρίστας την Τουρκία στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Ο δε Τούρκικος καφές άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας από την unesco... αλλά μάλλον εδώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε!

Και όπως είπε μία πελάτισσα μας είναι και ο φθηνότερος τρόπος ψυχανάλυσης»!

Θεωρείτε την περίπτωσή σας ως success story;

«Η περίπτωση μας θα μπορούσε να είναι success story εάν ζούσαμε σε άλλη χώρα».

Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες σας;

«Οι υπηρεσίες μας στην εφαρμογή κοστίζουν 2,33€ για κάθε πρόβλεψη όσο και ο ελληνικός καφές στα καταστήματα μας. Υπάρχουν και πακέτα προσφορών με έκπτωση 10,15 & 30% καθώς και κατεβάζοντας την εφαρμογή έχεις και τρεις προβλέψεις δωρεάν για να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να καταφέρουμε να έχουμε μέλλον σε αυτό το δύσκολο και άδικο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα».