Άλλοι το βρήκαν αστείο και άλλοι για κλάματα. Ο Τζόν Μακέιν αποθανατίστηκε να παίζει πόκερ στο κινητό του κατά την διάρκεια της Ακρόασης στην Γερουσία όσον αφορά το ζήτημα της επέμβασης ή μη των ΗΠΑ στην Συρία.

Οι επικριτές του κάνουν λόγο ότι μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία θα ήταν ένα σοβαρό ρίσκο για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ο ίδιος όμως φαίνεται σίγουρος για την επιλογή του.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκε πανικός μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας από την Washington Post όπου έδειχνε τον Μακέιν να παίζει «βίντεο πόκερ» στο iPhone του, την ώρα που γίνονταν οι ακροάσεις της Γερουσίας για την Συρία.

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος παραδέχτηκε το... ατόπημα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Τwitter, χαριτολογώντας: «Σκάνδαλο! Πιάστηκα να παίζω παιχνίδια στο iPhone κατά τη διάρκεια της τριών ωρών και συνεδρίασης - το χειρότερο απ' όλα είναι ότι έχασα!».«Μερικές φορές βαριέμαι» αναγνώρισε αργότερα σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Η δήλωσή του αυτή έριξε λάδι στη φωτιά και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι γερουσιαστές έχουν αποδοχές ύψους 174.000 δολαρίων ετησίως. Η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου εξετάζει εντός της ημέρας το σχέδιο για επέμβαση στη Συρία.