Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλα τα είδη άσκησης είναι ωφέλιμα για το σώμα και την υγεία μας, όμως αν προσθέσετε και βάρη, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο καλό.

Διατηρείτε ένα υγιές βάρος

Όσο περισσότερους μύες έχει το σώμα σας, τόσο περισσότερες καύσεις θα κάνετε είτε γυμνάζεστε είτε όχι. Όπως αποδεικνύεται όταν έχετε χτίσει τις μυϊκές ομάδες σας το σώμα σας κάνει υπερωρίες στις καύσεις όλο το 24ώρο με αποτέλεσμα να βοηθάει να διατηρηθείτε στα σωστά κιλά.

Κατά της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που μπορεί να πλήξει άντρες και γυναίκες σε ποσοστά 20% προς 50% και επιλέγει τα άτομα που είναι γύρω στα 50. Το περπάτημα και το τζόκινγκ είναι κάποιες μορφές άσκησης που βοηθούν τα πόδια και την σπονδυλική στήλη όχι όμως και τα χέρια. Για αυτό η καλύτερη λύση είναι η ενδυνάμωση όλου του σκελετού μέσα από ασκήσεις με αντιστάσεις γιατί τα βάρη δυναμώνουν τον σκελετό και ενισχύουν τα οστά μειώνοντας τους κινδύνους για εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Μειώνει τους τραυματισμούς

Τα βάρη δεν καλυτερεύουν μόνο τους μύες σας αλλά δυναμώνουν και τους συνδέσμους και τους τένοντες. Έτσι έχετε καλύτερο έλεγχο του σώματος σας ενώ κινδυνεύετε λιγότερο από τραυματισμούς εάν κάνετε κάποιο άλλο άθλημα.

Κάνει καλό στην καρδιά 

Μια προπόνηση με βάρη μπορεί να μην έχει αεροβική δράση, παρόλα αυτά ο οργανισμός απαιτεί οξυγόνο κάτι που ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Έτσι όσο πιο καλά οργανωμένο πρόγραμμα ακολουθείτε τόσο πιο πολύ θα επωφελείται και η καρδιά σας.

Προλαμβάνει την σαρκοπενία

Σαρκοπενία είναι η φυσιολογική φθορά των μυών που ξεκινάει μετά τα 30. Η μυϊκή μάζα χάνεται σε ρυθμό από 3% μέχρι 5% κάθε δεκαετία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Όμως μια προπόνηση με βάρη μερικές μέρες την εβδομάδα προλαμβάνει ακόμα και αντιστρέφει το πρόβλημα!

Κάνει καλό στην εικόνα σας

Εκτός του ότι θα αισθάνεστε ωραία, θα αρχίσει να σας αρέσει περισσότερο και η εικόνα σας. Εάν βάλετε στη ρουτίνα σας ένα πρόγραμμα με βάρη σύντομα θα δείτε το σώμα σας να τονώνεται και το σχήμα του να καλυτερεύει. Τα χέρια σφίγγουν, τα οπίσθια ανεβαίνουν και η πλάτη δείχνει υπέροχη.

Όπως σε όλα τα πράγματα οι υπερβολές βλάπτουν, για αυτό φροντίστε να μη το παρακάνετε με τα βάρη και το σώμα σας φουσκώσει περισσότερο από ότι θα θέλατε.

Πηγή: jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA