ΕΥΕΞΙΑ - FITNESS
23/05/2021 13:36

4 συμπεριφορές που επιβαρύνουν την καρδιά σας

Στην εποχή του 21ου αιώνα, στο 2021, ελάχιστα είναι εκείνα που δεν γνωρίζει ο άνθρωπος για το πώς να βελτιώσει την καρδιακή του λειτουργία κι όμως αρκετοί επιλέγουν να μην εφαρμόσουν τίποτα από τα οφέλη προς την καρδιά, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τη σωστή της δράση στον οργανισμό

4 συμπεριφορές που επιβαρύνουν την καρδιά σας
Το πολύ αλάτι δεν κάνει καλό στην καρδιά (Φωτογραφία: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Η καρδιά είναι ένα μυϊκό όργανο που πρέπει να είναι πάντα υγιές, καθώς συμμετέχει σε ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα του σώματος, δηλαδή στην άντληση του αίματος σε όλο το σώμα. Το περιττό άγχος, η υψηλή χοληστερόλη και η έλλειψη άσκησης μπορούν να μειώσουν τη ζωή της καρδιάς.

Και παρά το γεγονός ότι οι καρδιακές παθήσεις θεωρούνται κυρίως πρόβλημα των αντρών, όλο και περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν εξαιτίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι επιλογές στον τρόπο ζωής, μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Εάν λοιπόν θέλετε να έχετε γερή καρδιά, αλλάξτε μερικές απλές -αλλά καταστροφικές- συνήθειες της καθημερινότητάς σας και η καρδιά σας θα σας ευγνωμονεί.

Διαβάστε ακόμη: Τα 4 λάθη συχνά που κάνουν όλοι όσοι πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα - Τι να κάνετε για να μην την επιδεινώσετε

Πιστεύετε ότι είστε υπερβολικά νέοι για να ανησυχείτε για την καρδιά σας

Μην περιμένετε να περάσουν τα χρόνια για ασχοληθείτε με την υγεία της καρδιά σας. Η καθημερινή άσκηση και η υγιεινή διατροφή θα κρατήσουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις μακριά. Και η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα.

Αγνοείτε την ψυχική σας υγεία

Εάν νιώθετε ότι είστε πεσμένοι ψυχολογικά εδώ και μερικές εβδομάδες, μιλήστε έναν ειδικό και προσπαθήστε να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας, ώστε να αποκτήσετε ξανά τη χαμένη σας διάθεση.

Καταναλώνετε πολύ αλάτι

Η ψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια πάθηση που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, νεφρική νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια. Και στη χώρα μας το 31,1% των Ελλήνων είναι υπερτασικοί (36,6% των ανδρών και 28,4%των γυναικών). Η συχνότητα στην οποία συναντάμε την πάθηση, αυξάνεται στα άτομα άνω των 65 ετών κοντά στο 65,4%.

Και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, όταν η πίεση σας είναι αυξημένη για να μειωθεί, είναι να περιορίσετε σημαντικά το αλάτι στη διατροφή σας. Μάλιστα σύμφωνα με τις Διαιτητικές Οδηγίες θα πρέπει να παίρνετε λιγότερο από 2.300 mg νατρίου ανά ημέρα.

Δεν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή

Η υψηλή κατανάλωση κορεσμένων και trans λιπαρών οξέων σχετίζεται με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Από την άλλη μεριά η διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αγγειακών – εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς και στεφανιαίας νόσου.

Πηγή: jenny.gr

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΓΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ