Ευεξία - Fitness
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι τρώνε και τι πίνουν οι άνθρωποι που ζουν πολλά χρόνια;

Ποιο είναι το μυστικό της μακράς και υγιούς ζωής; Η απάντηση ίσως κρύβεται στις Μπλε Ζώνες, λένε οι επιστήμονες

Οι περισσότεροι κάτοικοι στις Μπλε Ζώνες όχι μόνο ξεπερνούν τα 100 έτη αλλά το μυαλό και το σώμα τους λειτουργούν ακόμα καλά (Πηγή: Pixabay)
Οι περισσότεροι κάτοικοι στις Μπλε Ζώνες όχι μόνο ξεπερνούν τα 100 έτη αλλά το μυαλό και το σώμα τους λειτουργούν ακόμα καλά (Πηγή: Pixabay)

Πρόσφατα, μία γυναίκα 107 ετών δήλωσε πως το μυστικό της μακράς και υγιούς ζωής της ήταν ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ. Από την άλλη, μία 102χρονη είπε πως η μακροζωία της οφείλεται στο ότι κοιτούσε μόνο τη δουλειά της όλα αυτά τα χρόνια. Κι ενώ όλα αυτά είναι απόλυτα σεβαστά δεν δίνουν καλύπτουν την ολοένα αυξανόμενη θέληση των ανθρώπων να μάθουν πως θα προσθέσουν μερικά ακόμη χρόνια στο προσδόκιμο ζωής τους.

Διαβάστε ακόμα: Μια γυναίκα 102 ετών αποκαλύπτει το «μυστικό» της για μακροζωία

Η απάντηση ίσως κρύβεται στην μελέτη των Μπλε Ζωνών. Τι είναι οι μπλε ζώνες, όμως; Αυτός ο όρος αναφέρεται στις πέντε περιοχές του κόσμου: Οκινάουα στην Ιαπωνία, Σαρδηνία στην Ιταλία, Νίκοια στην Κόστα Ρίκα, Ικαρία στην Ελλάδα και Loma Linda στην Καλιφόρνια, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο ξεπερνούν τα 100 έτη αλλά το μυαλό και το σώμα τους λειτουργούν ακόμα καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μακροζωία #διατροφή #Υγεία #μελέτη

Best of Internet