Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν ψάχνεις τρόπο να χάσεις κιλά, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προτείνει τα πέντε καλύτερα αθλήματα, που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις γρηγορότερα στον στόχο σου. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνεις τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα, προκειμένου να είσαι πιο υγιής, δυνατός, αλλά και με λιγότερο άγχος. Σε περίπτωση που βαριέσαι τους πάγκους του γυμναστηρίου, τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις ένα άθλημα;

Διαβάστε ακόμη: Πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου

Αλλά τι άθλημα να επιλέξεις; Ιδού το ερώτημα. Η αλήθεια είναι πως κάθε σωματική δραστηριότητα είναι καλή, αλλά αν θες να χάσεις ευκολότερα κιλά, οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (και συγκεκριμένα του τμήματος της Ιατρικής) ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα αθλήματα που θα σου δώσουν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

https://www.instagram.com/p/CVXPe9OK1br/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αθλήματα με ρακέτα: Φαίνεται πως τα σπορ που απαιτούν τη χρήση ρακέτας, είναι τα ιδανικά για κάψιμο λίπους. Είναι μια εξαιρετική μορφή cardio γυμναστικής, ενώ μπορείς να τα ξεκινήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία. Εδώ ανήκουν το τένις, το σκουός, το πινγκ-πονγκ, το μπάντμπιντον και άλλα.

Κολύμβηση: Το Χάρβαρντ θεωρεί επίσης ότι η κολύμβηση, είναι μια από τις καλύτερες σωματικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς. Ακόμη, όμως, κι αν το να χάσεις κιλά δεν είναι το κύριο μέλημά σου, το κολύμπι κάνει καλό και σε πόνους του σώματος.

Άρση βαρών: Κι όμως τα βάρη, βοηθούν στην απώλεια βάρους, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. «Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε, επομένως θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε το βάρος σας», επισημαίνουν οι ειδικοί του Χάρβαρντ. 

https://www.instagram.com/p/CVnCiWeLWdM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μποξ: Το Χάρβαρντ έχει τη δική του λέσχη πυγμαχίας (Harvard Boxing Club) και, για κάποιο διάστημα, ήταν ακόμη και υποχρεωτική η παρακολούθηση από όλους τους φοιτητές. Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα που έχει πολλαπλά οφέλη. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, καίει πολλές θερμίδες, αυξάνει την αντοχή και δυναμώνει τους μύες, καθώς βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών.

Περπάτημα ή τρέξιμο: Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι δωρεάν, μπορείς να τα κάνεις οπουδήποτε και σύμφωνα με το Χάρβαρντ, αν προσθέσεις τη σωστή ένταση, αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να χάσεις βάρος. Αν το κάνεις μάλιστα με παρέα, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στην ψυχική υγεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA