Μενού
  • Α-
  • Α+

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με κάποιο άθλημα ή με τη γυμναστική γενικότερα, αλλά λίγο πριν πάρεις την απόφαση να φορέσεις τη φόρμα σου, κάτι σε κράτησε πίσω; Το να βρεις δικαιολογίες όπως ο φόρτος εργασίας, οι υποχρεώσεις, η οικογένεια, οι φίλοι, τα παιδιά, είναι το μόνο εύκολο.

Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, μίλησα με την Ιφιγένεια Μπάκα, ιδιοκτήτρια του Breath Pilates και της ζητήσαμε να μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές, προκειμένου να πάρουμε την απόφαση και να ξεκινήσουμε γυμναστική. 

Διαβάστε ακόμη: 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά την προπόνησή σου

Όλα στη ζωή είναι θέμα κινήτρων. Οι επιλογές που κάνουμε, οι άνθρωποι που επιλέγουμε, οι σχέσεις, η υγεία, η διατροφή μας, ακόμα και η γυμναστική. Εάν δεν έχεις κίνητρο, δεν έχεις την ώθηση, που χρειάζεται για να ξεκινήσεις. Το κίνητρο προσδιορίζει τον τρόπο ζωής μας. Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα επιθυμούμε να γυμναστούμε και το άλλο όχι. Χρειάζεται εμείς οι ίδιοι, να δημιουργήσουμε το κίνητρο μας.

Κάποιος επιλέγει να γυμνάζεται, γιατί η γυμναστική τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και μέσα από αυτήν βλέπει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Εσένα το κίνητρο σου μπορεί να είναι να έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής, είτε ακόμα το να χάσεις κάποια κιλά ή απλά να αποφορτιστείς από το στρες. Για αυτό, λοιπόν, μπορείς να κάτσεις και να γράψεις τι είναι αυτό που σε κινεί, τι είναι αυτό που σου δίνει ώθηση!

Επαναπροσδιορισμός στόχων 

Είναι βασικό να καταγράψεις τους στόχους σου. Μόνο έτσι θα είσαι συγκεκριμένος και προσηλωμένος. Βάλε τον εαυτό σου στη διαδικασία να δουλεύει για κάτι. Καλό θα είναι οι στόχοι σου να είναι μεγάλοι. Μην φοβάσαι τα μεγάλα όνειρα. Με σωστή προετοιμασία και καθοδήγηση μπορείς να κατορθώσεις τα πάντα, απλώς ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω. Βήμα-βήμα μπορείς να εκπληρώσεις όλους τους στόχους σου.

Αν δεν έχεις πρόγραμμα και πλάνο, τότε θα είναι πολύ εύκολο να λοξοδρομήσεις. Αρχικά, έχει μεγάλη σημασία να βρεις έναν πιστοποιημένο instructor ο οποίος θα σου προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορείς να επιτεύξεις τους στόχους σου και θα σε καθοδηγήσει σωστά και με ασφάλεια. Συζήτησε μαζί του τους στόχους σου, τις διαθέσιμες ώρες, αλλά και τις δυσκολίες σου.

Φρόντισε να έχεις έτοιμη την τσάντα του γυμναστηρίου. Πριν πας στη δουλειά το πρωί ετοίμασε όλα τα απαραίτητα πράγματα, τα οποία θα χρειαστείς για την γυμναστική, όπως αθλητικά παπούτσια, κατάλληλα ρούχα, μια πετσέτα, το νερό σου και ό,τι χρειάζεσαι μαζί σου για την υγιεινή και καθαριότητα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

https://www.instagram.com/p/CbM4gGgDFNT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σίγουρα δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Κάποιες μπορεί να είναι βαρετές και βροχερές, άλλες τόσο εξαντλητικές ή ακόμα τόσο διασκεδαστικές που θα θες να βγεις να χαλαρώσεις. Ωστόσο, αν λοξοδρομήσεις μια φορά θα είσαι αρκετά επιρρεπής να το κάνεις και δεύτερη. Συγκεντρώσου στον στόχο σου και τα υπόλοιπα μπορείς να τα κάνεις και αργότερα. Όσον αφορά τις πιο μουντές μέρες, να ξέρεις πως η γυμναστική θα σου δώσει ενέργεια, boost και όρεξη για την υπόλοιπη μέρα. 

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Η γυμναστική θα σου δώσει δύναμη, ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται, όμως, να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου. Τι και αν είσαι αρχάριος/α ή έχεις καιρό να γυμναστείς; Όλοι από κάπου ξεκίνησαν. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι το σώμα και τη δύναμη της ψυχής σου. Η αγάπη για το σώμα και τον εαυτό μας μπορεί να μας μεταμορφώσει ολοκληρωτικά.

Διασκέδασέ το

Η γυμναστική δεν είναι τιμωρία, είναι ευχαρίστηση. Η κίνηση για το σώμα είναι χαρά και ικανοποίηση. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία αυτή γιατί μπορείς εύκολα να γνωρίσεις ανθρώπους ή ακόμα και να κάνεις φίλους σε έναν χώρο εκγύμνασης. Θα εντυπωσιαστείς από τις νέες πτυχές του εαυτού σου που θα ανακαλύψεις και έτσι η ώρα της γυμναστικής θα γίνει η αγαπημένη σου ώρα.

Μπορείς να βρεις την Ιφιγένεια Μπάκα και να ξεκινήσεις κι εσύ τη γυμναστική στο Breath Pilates by Ifigenia.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA