Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα για να καλύψετε τη μεσημεριανή σας λιγούρα το καλοκαίρι από μία δροσερή και χορταστική σαλάτα. Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει μία πραγματική γευστική συνταγή σαλάτας που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας.

Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό. Την αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό για 2-3 φορές και τη σουρώνουμε καλά μετά από κάθε ξέπλυμα. Οι σπόροι της κινόας έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά.

Βάζουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά για να βράσει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι. Όση ώρα βράζουμε την κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και τη νοστιμιά.

Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά (πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο) με την βινεγκρέτ. Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου. Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=yjHps_2SLDA

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής στο Akispetretzikis.com