Λαχταριστά τυριά και καπνιστή γαλοπούλα γίνονται γέμιση για τα πιο νόστιμα, αλμυρά cupcakes! 

Υλικά
Για τα cupcakes

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 50 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 700 γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • Πιπέρι

 

Για το frosting

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί cheddar τριμμένο

 

 

Διαδικασία

Για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές.

Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα.Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.

Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα  αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.

Για το frosting: Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes. Πασπαλίζουμε με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com