Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα που συνοδεύει τέλεια ένα cheesecake, τάρτες, παγωτό ή γιαούρτι. 

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½  φλ. κονιάκ 
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

 

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση. Σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε μια στρώση με φράουλες. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση με ζάχαρη, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο μέχρι να βάλουμε όλη τη ποσότητα. Περιχύνουμε με το κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και τις αφήνουμε 10-12 ώρες στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Από αυτή τη στιγμή, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και ρίχνουμε το ζουμάκι τους σε ένα μεγάλο μπολ. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Κατόπιν, ξαναρίχνουμε τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε το γλυκό του κουταλιού φράουλα στο ψυγείο.