Οι κυριακάτικες μαζώψεις θέλουν και τα πλούσια φαγητά τους! Έτσι, αυτός ο μερακλήδικος μεζές θα δώσει άλλη γεύση στο τραπέζι σου.. 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ. αρνί κιμάς
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, τεμαχισμένος
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½  κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. μπαχάρι
  • ¼  κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼  κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Διαδικασία

Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι με το γουδοχέρι. Ανακατεύουμε το σκόρδο μαζί με τον κιμά και το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Φτιάχνουμε το μείγμα σε 28 μπάλες. Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι (μουσκεμένο στο νερό για 30 λεπτά), ρολάροντάς ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.

Βάζουμε τα κεμπάμπ σε ένα ταψί, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έως 12 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ και το λαδώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα συχνά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.