Η νοστιμιά της και η ευκολία στην παρασκευή της, θα σε κάνουν να την λατρέψεις. 

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμα χωριάτικα φύλλα (6 φύλλα)
  • 500 γρ. λευκό τυρί 
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζ. γάλα 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼  φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170. Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τo λευκό τυρί και προσθέτουμε την γραβιέρα, τα αβγά, το γάλα, το πιπέρι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 εκ. και στρώνουμε ένα-ένα τα τρία πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα. Απλώνουμε το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. 

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της τυρόπιτας και την ραντίζουμε με λίγο νερό.

Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Την αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.