Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ενδεχομένως καθοριστική νίκη στη μάχη για τον φετινό τίτλο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 πανηγύρισε στο Μεξικό ο Μαξ Φερστάπεν! Παρότι εκκίνησε από την τρίτη θέση, πίσω από τις δύο Mercedes, ο Ολλανδός έκανε τη μισή δουλειά στο δρόμο για την πρώτη στροφή!

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο κάτοχος της pole, Βάλτερι Μπότας, δεν του έκλεισε τον δρόμο και περνώντας από την εξωτερική, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Πίσω του έστριψε ο Λούις Χάμιλτον ενώ ο Μπότας χτυπήθηκε από τη McLaren του Ρικιάρντο και έπεσε στην ουρά.

Την ίδια ώρα, στο στριμωξίδι της πρώτης στροφής, η τριπλή επαφή των Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri), Μικ Σουμάχερ (Haas) και Έστεμπαν Όκον (Alpine), έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Όταν αυτό αποχώρησε, ο Φερστάπεν διαχειρίστηκε άνετα το προβάδισμα από τον Χάμιλτον και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα των 71 γύρων στο «Οτοντρόμο Ερμάνος Ροντρίγκεζ». Έτσι έφτασε στην ένατη φετινή νίκη του και αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία, στους 19 πόντους.

Ο Χάμιλτον δεν είχε αντίδοτο στην ταχύτητα του οδηγού της Red Bull, αντίθετα επικεντρώθηκε στο να κρατήσει πίσω του τον άλλο «ταύρο», τον τοπικό ήρωα Σέρχιο Πέρεζ. Πράγμα που κατάφερε.

Με τον Μπότας εκτός βαθμών, είχαμε ενδιαφέρουσα τροπή και στη μάχη των κατασκευαστών, αφού πλέον η Red Bull Racing είναι μόνο 1 βαθμό πίσω από τη Mercedes, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν. Ο επόμενος έρχεται δίχως ανάσα, την προσεχή Κυριακή, στη Βραζιλία.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA