Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία πολύ σημαντική νίκη στο κυνήγι του τίτλου πανηγύρισε ο Λούις Χάμιλτον της Mercedes, που μετέτρεψε την 102η pole position στην 102η νίκη του στον μαγικό κόσμο της Formula 1! Έτσι μείωσε τη διαφορά του από τον Μαξ Φερστάπεν  της Red Bull Racing στους 8 βαθμούς, με 2 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση αυτού του συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός τερμάτισε δεύτερος αλλά έχοντας εκκινήσει μόλις έβδομος μετά από ποινή που έλαβε γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες στις κατατακτήριες δοκιμές, πέτυχε την επιθυμητή ελαχιστοποίηση της ζημιάς.

Αφού κατάφερε να αναρριχηθεί γρήγορα, προσπάθησε να κυνηγήσει τον Χάμιλτον, όμως δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα για να τον πιάσει, ούτε με τη μέση αλλά ούτε και με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Στο τέλος, μιας και είχε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, έβαλε τη μαλακή και εξασφάλισε τον ταχύτερο γύρο που δίνει ένα βαθμό.

Τρίτος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, για λογαριασμό της Alpine. Μετά τις ποινές στη σειρά εκκίνησης, ο Ισπανός παρατάχθηκε τρίτος στo grid. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα προσπέρασε την AlphaTauri του Πιερ Γκασλί και στην πορεία, κατάφερε με στρατηγική ενός μόνο pit stop, να βρεθεί σε θέση ισχύος. Ήταν το πρώτο βάθρο του 40χρονου οδηγού από το 2014!

Ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του Έστεμπαν Όκον, επέτρεψε στην Alpine να πάρει προβάδισμα στη μάχη για την πέμπτη θέση στους κατασκευαστές. Όσο για την κορυφή της, εκεί είναι ακόμα η Mercedes αλλά με τον Βάλτερι Μπότας εκτός αγώνα και τη Red Bull του Σέρτζιο Πέρεζ τέταρτη, η διαφορά μειώθηκε στους 5 πόντους.

Η συνέχεια, σε δύο εβδομάδες, στο παρθενικό Grand Prix στους δρόμους της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA