Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Λούις Χάμιλτον πανηγύρισε την 103η pole position της πλούσιας καριέρας του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, επικρατώντας στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία.

Το σκηνικό είναι νυχτερινό, στους δρόμους της Τζέντα, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Κι εκεί, είχαμε μία σπουδαία μάχη. Ο Χάμιλτον και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, διεκδικούσαν πρωτιές στις ελεύθερες δοκιμές και τα πρώτα στάδια των κατατακτήριων και πρωταγωνίστησαν σε μία φοβερή μάχη στο Q3.

Πρώτα ήταν ταχύτερος ο Βρετανός, απάντησε ο Ολλανδός, πήρε ξανά τη σκυτάλη ο οδηγός της Mercedes κι ενώ εκείνος της Red Bull έδειχνε έτοιμος να τρελάνει τα χρονόμετρα κατακτώντας την pole, ακούμπησε στον τοίχο της στροφής 27!

Η σπασμένη ανάρτηση έβαλε τέλος στην προσπάθειά του και εξασφάλισε την pole για τον Χάμιλτον. Μάλιστα η Mercedes έκανε το 1-2, αφού τον πλαισίωσε ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φερστάπεν εκκινεί τρίτος, έχοντας προβάδισμα 8 πόντων έναντι του μεγάλου του αντιπάλου. Ο αγώνας της Τζέντα αρχίζει στις 19.30 το απόγευμα Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και μπορεί ακόμα και να κρίνει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA