Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη επίσκεψη του μαγικού κόσμου της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία επεφύλασσε ένα συγκλονιστικό, επεισοδιακό αγώνα, με 50 γύρους… πολέμου ανάμεσα στον τελικό νικητή Λούις Χάμιλτον και τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν.

Σε μία κοκορομαχία διαρκείας, που περιελάμβανε δύο αυτοκίνητα ασφαλείας που οδήγησαν σε δύο κόκκινες σημαίες, δηλαδή διακοπές του αγώνα αλλά και τέσσερα εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας.

Όμως αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι πως οι δύο διεκδικητές του τίτλου πάνε στον μεγάλο τελικό στο Άμπου Ντάμπι, την επόμενη Κυριακή, όντας ισόβαθμοι!

Όμως σε πολεμική ατμόσφαιρα αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μύριζε μπαρούτι. Ο Φερστάπεν ήταν ξεκάθαρα διατεθειμένος να ρισκάρει σύγκρουση, ο Χάμιλτον που είχε τα πάντα να χάσει αφού υστερούσε βαθμολογικά, έκανε τα πάντα για να την αποφύγει.

Το παράκανε και στις δύο επανεκκινήσεις, το παράκανε ακόμα και όταν κινήθηκε πιο αργά για να δώσει πίσω τη θέση που είχε ανακτήσει προσπερνώντας εκτός πίστας, εναρμονιζόμενος στα θέλω των αγωνοδικών. Ειδικά εκεί, είχαμε σύγκρουση των δύο, από την οποία ευτυχώς δεν είχαμε μία εγκατάλειψη που να κρίνει τον τίτλο.

Στη συνέχεια άφησε τον Χάμιλτον να περάσει αλλά ήταν πλέον αργά. Είχε ήδη πάρει 5 δευτερόλεπτα ποινής που ουσιαστικά έληξαν τη μάχη. Έτσι ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη #103, ο Φερστάπεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας, που έκλεψε στο νήμα την τρίτη θέση από τον Έστεμπαν Όκον.

Η συνέχεια, χωρίς ανάσα, την προσεχή Κυριακή στα Εμιράτα. Εκεί όπου θα μάθουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021! 

Αποτελέσματα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA