Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έναν αγώνα που θα μείνει στην Ιστορία, ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, προσπέρασε τον Λούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και στέφθηκε ως ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, σε ένα φινάλε συγκλονιστικό!

Η Formula 1 επεφύλασσε ένα δραματικό φινάλε στη σεζόν, αντάξιο της συγκλονιστικής χρονιάς που είχαμε έως τώρα. Ο Μαξ Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας που έκανε την είσοδό του στην πίστα λίγο πριν το τέλος και στον ένα, μοναδικό, τελευταίο γύρο μάχης, προσπέρασε τον Λούις Χάμιλτον!

Έτσι κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του! Αν και όλα έδειχναν χαμένα. Έχοντας χάσει την πρωτοπορία στην εκκίνηση, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειχνε να έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει την πρωτιά από τον Βρετανό.

Ούτε όταν μετά από άμυνα διαρκείας του teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, που είχε καθυστερήσει την αλλαγή ελαστικών για να βρεθεί στο διάβα του πρωταθλητή, η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στο 1μιση δευτερόλεπτο.

Ο Χάμιλτον είχε πάλι απάντηση και ξέφυγε, έχοντας την κατάσταση υπό έλεγχο. Όλα αυτά μέχρι πέντε γύρους πριν το τέλος. Το ατύχημα του Νικολά Λατιφί της Williams έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας, υπό αυτό το καθεστώς η Red Bull έβαλε φρέσκα ελαστικά μαλακής γόμας στον οδηγό της και έτσι, όταν είχαμε ξανά πράσινη σημαία για έναν τελευταίο γύρο, ο Φερστάπεν επιτέθηκε.

Ο Χάμιλτον πάλεψε να κρατηθεί μπροστά αλλά με ελαστικά 43 γύρων, αυτό ήταν αδύνατο. Έτσι ο Φερστάπεν τον εκθρόνισε και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ για τη Ferrari, με τις δύο Scuderia Alpha Tauri, τη Mercedes του Βάλτερι Μπότας, τη McLaren του Λάντο Νόρις, τις δύο Alpine και τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ, να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

https://twitter.com/F1/status/1470039368467427328?ref_src=twsrc^tfw

Δείτε τον τελευταίο συγκλονιστικό γύρο που έκρινε το πρωτάθλημα της Formula 1:

https://streamable.com/5b2xnc
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA