Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους τρόπους οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι οδηγοί θα μπορούν να συμμετέχουν στους μηχανοκίνητους αγώνες - ανάμεσά τους Formula 1 και WRC- ανακοίνωσε η FIA που παράλληλα επιβεβαίωσε πως πλέον κανέναν αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί στις δύο αυτές χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, απαγορεύονται πλέον οι σημαίες, τα εμβλήματα και οι Ύμνοι των δύο χωρών, ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά για να μπορούν οι οδηγοί να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Συγκεκριμένα για να μπορέσουν να βρεθούν στους αγώνες θα πρέπει να έχουν «καθαρές» στολές και αυτοκίνητα από οτιδήποτε παραπέμπει στις δύο χώρες, ενώ είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν και δήλωση για την ειρήνη και την ουδετερότητα, σεβόμενοι τις αρχές της FIA.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ρωσικό γκαν πρι για τη Formula 1, στο Σότσι, ενώ από τους χρόνου η πίστα θα μεταφερόταν στην Αγία Πετρούπολη. Ο συγκεκριμένος αγώνας όμως αφαιρέθηκε από το καλαντάρι της FIA με το ρωσικό Grand Prix να αποτελεί πλέον ιστορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA