Μενού
  • Α-
  • Α+

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Γερμανό πιλότο της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ και στη FIA, μετά το ζήτημα που προέκυψε σήμερα με το κράνος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, το οποίο έφερε τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου. Συγκεκριμένα, στις δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν, ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής έχει αντικαταστήσει στο κράνος του τη γερμανική σημαία με την ουκρανική, ενώ στη βάση του έχει τοποθετήσει τις σημαίες όλων των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, ανάμεσα στις χώρες βρίσκεται και εκείνη του ψευδοκράτους...

Εκπρόσωπος της Aston Martin επιβεβαίωσε ότι αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Γερμανού πιλότου. Αναλυτικά, στην επιστολή του προέδρου της ΟΜΑΕ αναφέρεται: 

«Προς: Σεμπαστιάν Φέτελ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Formula 1

Κοινοποίηση: FIA Sports Department

Αγαπητέ Σεμπάστιαν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μιχελακάκης

Πρόεδρος ΟΜΑΕ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA