Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναρπαστικός σε εξέλιξη ήταν ο πρώτος φετινός αγώνας sprint της Formula 1, που έγινε στη θρυλική πίστα της Ίμολα. Κρίθηκε στον προτελευταίο γύρο, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι αυτός που πανηγύρισε στο τέλος. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 είχε την pole position αλλά η κακή εκκίνησή του, έδωσε τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari την ευκαιρία να περάσει μπροστά. Ακολούθησε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας μετά την επαφή των Γκουάνγιου Ζου και Πιερ Γκασλί, που έστειλε την Alfa Romeo του Κινέζου στον τοίχο.

Όμως στην επανεκκίνηση δεν άλλαξε κάτι και χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελικά στάδια του αγώνα των 21 γύρων για να αλλάξει χέρια η κορυφή. Η πτώση στην απόδοση των ελαστικών του Λεκλέρ έφερε τον Φερστάπεν σε απόσταση βολής και ο οδηγός της Red Bull Racing δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προσπέρασε στον γύρο 20 και πήρε τη νίκη που δίνει 8 βαθμούς και… ψυχολογία. Επτά βαθμούς πήρε ο δεύτερος Λεκλέρ και έξι ο τρίτος Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull Racing.

Τέταρτος τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari που ανέκαμψε από τις ατυχείς κατατακτήριες δοκιμές που είχαν ως αποτέλεσμα να εκκινήσει μόλις δέκατος. Πίσω του ήταν οι δύο McLaren ενώ βαθμολογήθηκαν ακόμα ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo και ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas. Εκτός βαθμών έμειναν οι δύο Mercedes.

Ο κυρίως αγώνας διεξάγεται αύριο, Κυριακή του Πάσχα, στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA