Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν, που πήρε μία νίκη-χρυσάφι σε ό,τι αφορά στην οικονομία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. O Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την pole position, εκκίνησε καλά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, παίρνοντας τα μέγιστα: τους 25 βαθμούς της νίκης συν τον 1 βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Ήταν ένα ονειρικό απόγευμα για τη Red Bull Racing, που έκανε το πρώτο της 1-2 μετά από 7 χρόνια! Κι όχι μόνο αυτό, πίσω από τον Σέρχιο Πέρεζ δεν ήταν μία Ferrari αλλά η McLaren του Λάντο Νόρις.

Για την ιταλική ομάδα, ο εντός έδρας αγώνας της ήταν καταστροφικός. Οι F1-75 έκαναν κακές εκκινήσεις, ο Κάρλο Σάινθ εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση στον πρώτο γύρο με τη McLaren του Ντάνιελ Ρικάρντο ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ, τα έκανε... μαντάρα στο τέλος. Ενώ είχε σίγουρη την τρίτη θέση, έβαλε φρέσκα ελαστικά στο τέλος κυνηγώντας τον ένα βαθμό του ταχύτερου γύρου (ενδεχομένως και τη δεύτερη θέση). Αυτό τον ώθησε να πιέσει στο όριο και να κάνει ένα οδυνηρό λάθος στο chicane.

Κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά και παρότι κατάφερε να συνεχίσει, είχε καταστρέψει την εμπρός αεροτομή του. Μπήκε για αλλαγή και έπεσε ένατος. Παρότι προσπάθησε, κατάφερε να ανέβει μέχρι την έκτη θέση και είδε το προβάδισμά του να μειώνεται σημαντικά.

Τέταρτος τερμάτισε ο Τζορτζ Ράσελ που πήρε τα μέγιστα από τη Mercedes και κράτησε πίσω του την Alfa Romeo του Βάλτερι Μπότας. Πίσω από τη Ferrari του Λεκλέρ ήταν η AlphaTauri του Γιούκι Τσουνόντα και οι δύο Aston Martin, που είχαν ανάμεσά τους τη Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν. Εκτός βαθμών και μόλις δέκατος-τρίτος, ήταν ο επτά φορές πρωταθλητής, Λούις Χάμιλτον.

Ο επόμενος αγώνας είναι σε δύο εβδομάδες (8/5), στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA