Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τέταρτη φετινή pole position και 13η στην καριέρα του στη Formula 1, πανηγύρισε στην πίστα της Βαρκελώνης ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο 24χρονος Μονεγάσκος έκανε έναν εκπληκτικό γύρο λίγο πριν πέσει η καρό σημαία στις κατατακτήριες δοκιμές, με χρόνο 1:18.750. Στην προηγούμενη χρονομετρημένη προσπάθειά του στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών ο Λεκλέρ είχε τετ-α-κε με το μονοθέσιο της Ferrari, ένα λάθος όμως που δεν του στοίχισε τελικά. 

«Μετά το λάθος που έκανα είχα χρόνο μόνο για μία ακόμη προσπάθεια, όμως ο γύρος μου ήταν εξαιρετικά καλός. Το μονοθέσιο είναι εκπληκτικό», δήλωσε ο Λεκλέρ που προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 19 βαθμών έναντι του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός θα βρεθεί στο grid δίπλα στον Λεκλέρ. Αν και σε όλη τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειχνε ικανός για την pole, δεν κατάφερε τελικά να την κατακτήσει καθώς ανέφερε πιθανό πρόβλημα με την απόδοση του κινητήρα το μονοθέσιο της Red Bull Racing. Τη δεύτερη σειρά στην εκκίνηση αποτελούν οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), ενώ την τρίτη οι Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull Racing) και Λούις Χάμιλτον (Mercedes).

Ο αγώνας της Κυριακής, με τα μονοθέσια να μάχονται στην πίστα του Μονμελό, αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA