Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών στο πρωτάθλημα της Formula 1 δημιούργησε το Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης. Ενώ κατά την εκκίνηση ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν και στη συνέχεια δημιούργησε μία σημαντική διαφορά που του εξασφάλιζε ουσιαστικά τη νίκη, ένα πρόβλημα στον κινητήρα της Ferrari τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στον 27ο γύρο.

Η νίκη κατέληξε στα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος πέρασε το πρώτο μέρος του αγώνα πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Ο Φερστάπεν πανηγύρισε την 4η φετινή του νίκη σε 6 αγώνες (και 24η συνολικά στην F1) και είναι πλέον επικεφαλής της βαθμολογίας, με 110 βαθμούς έναντι 104 του Λεκλέρ. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν ο team mate του στην Red Bull Racing, Σέρχιο Πέρεζ, και ο Ράσελ.

Τέταρτος τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, παρά το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη. Οι μηχανικοί της Mercedes είπαν στον Λούις Χάμιλτον να μην πιέσει τον κινητήρα καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκατάλειψης λόγω υψηλής θερμοκρασίας, οπότε ο επτάκις πρωταθλητής αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό και να παραχωρήσει στον προτελευταίο γύρο την 4η θέση στον Ισπανό. 

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing έχει 195 βαθμούς, η Scuderia Ferrari 169 και η Mercedes-AMG 120 β.

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα της Formula 1 θα δοθεί στο Μονακό, το τριήμερο 27-29 Μαΐου.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του Grand Prix Ισπανίας:

 Φωτογραφίες: Red Bull Racing/F1

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA