Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έβδομη φετινή του pole position κατέκτησε ο Σαρλ Λεκλέρ, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο (1:30.872) στο Q3 του Grand Prix Γαλλίας. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari ευχαρίστησε και δημοσίως τον teammate του, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος του έδωσε «αεροδυναμική βοήθεια» (το λεγόμενο tow) στην πίσω ευθεία της πίστας. Ο Ισπανός έχει λάβει ποινή για αλλαγή της μονάδας ισχύος στο μονοθέσιό του και άρα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις στο grid.

Δίπλα στον Λεκλέρ στην εκκίνηση της Κυριακής (4 μμ, ώρα Ελλάδας) θα βρεθεί ο οδηγός της Red Bull Racing και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ήταν πιο αργός κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου (ο Ολλανδός έχει προβάδισμα 38 βαθμών έναντι του Λεκλέρ μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος).

Στη δεύτερη σειρά του grid θα βρεθούν ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing και ο Λιούς Χάμιλτον της Mercedes-AMG. Στη σχάρα εκκίνησης ακολουθούν οι Νόρις (McLaren), Ράσελ (Mercedes-AMG), Αλόνσο (Alpine), Τσουνόντα (AlphaTauri), Ρικιάρντο (McLaren) και Όκον (Alpine). Ποινή για αλλαγή κινητήρα έχει και ο Μάγκνουσεν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ουρά του grid.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA