Μενού
  • Α-
  • Α+

Η FIA ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για την επόμενη χρονιά. Το καλεντάρι του 2023 αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των διοργανωτών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να αυξήσουν τους αγώνες και να επεκταθούν ακόμα περισσότερο σε νέες, μεγάλες αγορές. Ωστόσο δεν υπάρχει αγώνας στη Ν. Αφρική, όπως ήταν η φήμη εδώ και λίγο καιρό.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν και θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου με τον αγώνα που παραδοσιακά κλείνει τη σεζόν στο Αμπου Ντάμπι. Περιλαμβάνονται τρία GP στις ΗΠΑ, (Μαϊάμι, Τέξας και Λας Βέγκας) ενώ επιστρέφει το Κατάρ ύστερα από απουσία ενός έτους. Ο διάσημος αγώνας του Μονακό τελικά κράτησε τη θέση του.

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δήλωσε: «Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η προσθήκη νέων πιστών και η διατήρηση των παραδοσιακών αγώνων υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θαυμαστών το 2023. Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου της F1 για το 2023, τα μέλη του ΠΣΜΑ είχαν επίσης υπόψη τους τις ημερομηνίες για τις διάσημες 24 ώρες του Λε Μαν».

Παρακάτω το πρόγραμμα του 2023

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA