Games

10 «αρχαιοελληνικά» video games για τον υπολογιστή σας (vids)

Για να μπαίνουμε σε κλίμα «Assassin's Creed Odyssey».

Στις 5 Οκτωβρίου το «Assassin's Creed Odyssey» θα μας ταξιδέψει στην αρχαία Ελλάδα παρέα με τους δύο ήρωές του, τους Σπαρτιάτες Αλέξιο και Κασσάνδρα. Τα τελευταία χρόνια ένας άλλος Σπαρτιάτης, ο Κράτος του «God of War» κυριαρχούσε στα video games με αρχαιοελληνικό θέμα, ωστόσο τις περιπέτειές του μπορούσαν να ζήσουν μόνο οι κάτοχοι PlayStation.

Όσοι όμως θέλουν να πάρουν μια γερή δόση ψηφιακής αρχαίας Ελλάδας, δεν έχουν παρά να στραφούν στο pc gaming, όπου μια μεγάλη ποικιλία τίτλων περιλαμβάνει παιχνίδια περιπέτειας, στρατηγικής, γρίφων κλπ. Εμείς επιλέξαμε 10 παιχνίδια για τον υπολογιστή σας, που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε για να μείνετε «ζεστοί» μέχρι να κυκλοφορήσει το «Assassin's Creed Odyssey»

10
Okhlos: Omega

Φοβερή ιδέα για παιχνίδι: είστε ένας φιλόσοφος που ξεσηκώνετε τους ανθρώπους ενάντια στους Ολύμπιους θεούς και δημιουργείτε έναν όχλο που σπάει ό,τι βρει μπροστά του και ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεγαλώνοντας σε μέγεθος, μέχρι να αρχίσει να τα βάζει με τους ίδιους τους θεούς. Ανάμεσα στους ανώνυμους πολεμιστές, χωρικούς, σκλάβους, καλλιτέχνες κλπ του όχλου σας θα έχετε την ευκαιρία να εντάξετε και μορφές όπως ο Ηρακλής, ο Λεωνίδας, η Πανδώρα και ο Σωκράτης! Κυκλοφόρησε το 2016 και θα το βρείτε εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Rise of the Argonauts

Η Αργοναυτική Εκστρατεία (όχι ακριβώς όπως τη θυμάστε) ζωντανεύει σε αυτό το action RPG του 2008 όπου ως Ιάσων θα βάλετε στην παρέα σας τον Ηρακλή, τον Αχιλλέα, τον Πάτροκλο, τον Πάνα, τον Δαίδαλο (όλοι οι καλοί χωράνε) και θα αναζητήσετε το Χρυσόμαλλο Δέρας για να ξαναφέρετε στη ζωή τη σύζυγό σας, Αλκίμη (ποια;). Το παιχνίδι θα ήθελε πολύ να είναι «God of War» για PC, αλλά δεν τα καταφέρνει σε κανέναν τομέα. Έχει όμως την πλάκα του και δεν είναι πολύ δύσκολο. Θα το βρείτε εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Depths of Fear: Knossos

Σε αυτό το παιχνίδι πρώτου προσώπου του 2014 είστε ο Θησέας και μπαίνετε στον Λαβύρινθο με σκοπό να σκοτώσετε τον Μινώταυρο. Δεν πρόκειται όμως για απλό λαβύρινθο, αλλά για ένα τεράστιο, πολυεπίπεδο μπουντρούμι σαν αυτά που συναντάμε στα RPG παιχνίδια, γεμάτο με κάθε είδους παγίδες και εχθρούς – από ζόμπι, μέχρι τον Κέρβερο και τη Μέδουσα... Τα τεχνικά προβλήματα είναι πολλά, αλλά αν μπείτε στο κλίμα του παιχνιδιού θα τρομάξετε αρκετά με τις δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβονται πίσω από κάθε σκοτεινή γωνία. Θα το βρείτε εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
NyxQuest: Kindred Spirits

Πανέμορφο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για Wii το 2009 και πέρασε στους υπολογιστές το 2010 και στο iOS το 2011 (από τις καλύτερες επιλογές για κατόχους iPad εκείνη την εποχή). Η Nyx είναι μια φτερωτή νύμφη που αναζητά τον Ίκαρο ανάμεσα σε ερειπωμένα αρχαιοελληνικά τοπία, ξεπερνώντας κάθε είδους εμπόδια. Θα περάσετε υπέροχα χαζεύοντας τα γραφικά, το animation, ακούγοντας την ατμοσφαιρική μουσική και στύβοντας το μυαλό σας για να βρείτε τρόπους να προχωρήσετε στην επόμενη οθόνη. Κατεβάστε το εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Populous II: Trials of the Olympian Gods

Εδώ περνάμε σε χωράφια gaming... αρχαιολογίας, καθώς πρόκειται για παιχνίδι του 1991. God game για την ακρίβεια, όπου υποδύεστε έναν ημίθεο, ένα από τα αμέτρητα παιδιά του Δία με θνητές γυναίκες, και σκοπός σας είναι να μπείτε στο κλαμπ των εκλεκτών του Ολύμπου. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να δώσετε μάχες με άλλους θεούς, ακόμη και με τον ίδιο τον Δία. Όχι εσείς, αλλά οι πιστοί σας, τους οποίους θα οδηγήσετε με τις επιλογές και τις παρεμβάσεις σας στη νίκη απέναντι στους πιστούς των άλλων θεών. Αν έχετε ρετρό διάθεση, θα το βρείτε εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Rome: Total War: Alexander

Αυτό το expansion του «Rome: Total War» που κυκλοφόρησε το 2006 σας επιτρέπει να καβαλήσετε τον Βουκεφάλα και να οδηγήσετε το στρατό σας μέχρι την Ινδία. Η στρατηγική σας θα καθορίσει το αποτέλεσμα στις μάχες των Γαυγαμήλων, του Γρανικού, της Ισσού, του Υδάσπη και όχι μόνο. Τα γραφικά είναι αρκετά ξεπερασμένα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Εκεί μου μετράει (gameplay), το παιχνίδι στέκεται στο ύψος του. Θα το βρείτε εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Zeus + Poseidon

To «Master of Olympus: Zeus» του 2000 και το «Master of Atlantis: Poseidon» συνδυάστηκαν σε αυτό το πακέτο του 2016 που είναι must για όσους αρέσκονται στην κατασκευή πόλεων και τη διαχείριση πολιτισμών. Ξεκινάτε με ένα κομμάτι γης στις όχθες του Αιγαίου και χτίζετε ολόκληρη αυτοκρατορία, φροντίζοντας για τις ανέσεις των κατοίκων, τους φόρους, τη λατρεία των θεών, την αμυντική θωράκιση, την επέκτασή της κλπ. Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού...

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Age of Myhtology: Extended Edition

Spin-off του «Age of Empires», το real-time strategy παιχνίδι του 2002 εστιάζει περισσότερο στη μυθολογία, όχι μόνο την ελληνική αλλά και την αιγυπτιακή και τη σκανδιναβική. Ήρωάς του είναι ο Αρκάντος, ένας ναύαρχος από την Ατλαντίδα, που ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο για να εμποδίσει την καταστροφή της από τον Ποσειδώνα. Η Extended Edition του 2014 που θα βρείτε εδώ περιλαμβάνει το expansion «The Titans» και πολλές μικρές και μεγάλες βελτιώσεις.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Titan Quest Anniversary Edition

Οι Τιτάνες έχουν ξεφύγει από την αιώνια φυλακή τους και σπέρνουν την καταστροφή σε όλο τον κόσμο, σε αυτό το action RPG που εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα, αλλά φτάνει μέχρι την Αίγυπτο και την Ασία. Αγαπήθηκε πολύ όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2006, αλλά η επετειακή έκδοση του 2016 που θα βρείτε εδώ περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις στα γραφικά και το gameplay, καθώς και το expansion «Titan Quest Immortal Throne». 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Apotheon

Ένα πολύ ενδιαφέρον action platformer του 2015, με γραφικά εμπνευσμένα από τα μελανόμορφα αγγεία της αρχαιότητας. Ήρωας του είναι ο Νικάνδρεος από το Δίον, που τα βάζει με τους θεούς του Ολύμπου όταν εκείνοι αρχίζουν να γίνονται άδικοι και σκληροί με τους ανθρώπους. Πάρτε μία γεύση από το πολύ ιδιαίτερο στυλ του, και κατεβάστε το εδώ.

Υπάρχει και η δωρεάν multiplayer εκδοχή «Apotheon Arena», για online μάχες με άλλους παίκτες, που θα βρείτε εδώ.

Προηγούμενο