Games

10 video games για να παίξετε... «ανεβασμένοι»

Και μην ακούτε τους Locomondo, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από το Pro.

Μπορεί οι Locomondo να πίνουν μπάφους και να παίζουν Pro, αλλά οποιονδήποτε σοβαρό gamer/stoner κι αν ρωτήσετε, θα σας πει ότι υπάρχουν παιχνίδια πολύ πιο κατάλληλα για να ασχοληθείτε μαζί τους όταν είστε... υπό την επήρεια.

Τα video games που συνδυάζονται ιδανικά με τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να είναι απλά στον χειρισμό, όμορφα και περίεργα. Το Mashable προτείνει τα ακόλουθα 10, με μία προειδοποίηση: καλό είναι να συγκεντρωθείτε στα επί της οθόνης και να μην κοιτάτε τα χέρια σας στο χειριστήριο όσο παίζετε.

Είστε έτοιμοι; Ανάψτε και φύγαμε!

 

10
Goat Simulator

Ακόμη και μετά από όσα ψυχεδελικά έχουν προηγηθεί, στην κορυφή αυτού του Top-10 δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παιχνίδι από αυτόν τον… εξομοιωτή τράγου. Όπου στόχος σας ως τράγος είναι να προκαλέσετε όσο το δυνατό μεγαλύτερες ζημιές στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού, κάνοντας παράλληλα εντυπωσιακές φιγούρες. Ο μηχανισμός του παιχνιδιού θυμίζει εκείνα με το skateboarding, τύπου «Tony Hawk Pro Skater» – αλλά με τράγο. Κατεβάστε το εδώ για υπολογιστή και αναζητήστε το online για παιχνιδομηχανές, iOS και Android.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Tetris Effect

Αν περάσατε κάποια φάση της ζωής σας αφιερώνοντας υπερβολικά πολλές ώρες στο παιχνίδι «Tetris», θα έχει σίγουρα συμβεί και σε εσάς: να βλέπετε κινούμενες εικόνες όπως αυτές του παιχνιδιού στα άκρα του οπτικού σας πεδίου, όταν κλείνετε τα μάτια σας ή όταν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε. Αυτό είναι το αποκαλούμενο φαινόμενο Tetris, ή και σύνδρομο Tetris, που έδωσε την ιδέα για το παιχνίδι «Tetris Effect». Κυκλοφορεί για PlayStation και, αν θέλετε να χάσετε εντελώς το μυαλό σας, για PlayStation VR.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Gardenarium

Μια περιπλάνηση σε έναν πολύχρωμο κόσμο που βρίσκεται πάνω σε ένα σύννεφο. Περιπλανιέστε και μαζεύετε σκουπίδια, επιτρέποντας στο τοπίο να ανθίσει, και μέχρι να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε το παιχνίδι τελειώνει – αν δεν ξεφύγετε πολύ από το δρόμο το ολοκληρώνετε και σε μισή ώρα. Θα το θυμάστε όμως για πολύ καιρό. Κατεβάστε το εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
The Stanley Parable

Με μία λέξη: mindfuck. Περιπλανηθείτε σε ένα μυστηριωδώς άδειο κτήριο γραφείων, με τη φωνή ενός αφηγητή στο κεφάλι σας να εξιστορεί την περιπέτειά σας και να υπαγορεύει τις κινήσεις σας – έχετε όμως την επιλογή να κάνετε τα αντίθετα από αυτά που λέει. Σαν να έχετε κολλήσει μόνιμα στο Matrix… Κατεβάστε το εδώ για PC, και μέσα στο 2019 αναμένεται η κυκλοφορία του για παιχνιδομηχανές.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Panoramical

Μία ψυχεδελική μείξη παράξενων τοπίων και μουσικής, όπου οι κινήσεις σας αλλάζουν τα σχήματα, τα χρώματα και τους ήχους. Δεν έχει υπόθεση, αλλά είναι εντελώς «κολληματικό» και ιδανικό για ομαδικές… συνεδρίες. Για να χαθείτε σε αυτό, βρείτε το εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Donut County

Είστε μια τρύπα στο έδαφος που μεγαλώνει όσο καταπίνει αντικείμενα, και στην πορεία θα πρέπει να επιλύσετε μερικούς γρίφους για να προχωρήσετε. Ως τρύπα, πάντα. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Το παιχνίδι κυκλοφορεί για υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και iOS. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Journey

Περισσότερο διαδραστικό έργο τέχνης παρά video game, το «Journey» σας αναθέτει να διασχίσετε μια έρημο για να φτάσετε σε ένα βουνό στην άλλη άκρη της. Δεν μπορείτε να μιλήσετε, ούτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Στο δρόμο μπορείτε να συναντήσετε κάποιον άλλον παίχτη που θα είναι online μαζί σας, και μπορείτε αν θέλετε να συνεργαστείτε, χωρίς όμως να επικοινωνείτε. Κατά πολλούς, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που φτιάχτηκαν ποτέ. Κυκλοφορεί αποκλειστικά για PlayStation.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Everything

Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι κυριολεκτικός, καθώς πρόκειται για εξομοιωτή των... πάντων. Μπορείτε να ελέγξετε οτιδήποτε ζωντανό, από μία αρκούδα μέχρι ένα έντομο και από ένα κύτταρο μέχρι έναν ολόκληρο γαλαξία! Στόχος είναι να καταφέρετε «μπείτε» παντού, και σε όλο το παιχνίδι θα σας συνοδεύουν ατάκες του φιλοσόφου Άλαν Γουότς (1915-1973). Κατεβάστε το εδώ για PC, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο για PS4 και Switch.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Monument Valley

Σίγουρα θα έχετε δει κάποιον από τους πίνακες – οπτικές ψευδαισθήσεις του Μ.Κ. Έσερ, όπως τα χέρια που σκιτσάρουν το ένα το άλλο ή τις σκάλες που παραβιάζουν κάθε νόμο της προοπτικής, της βαρύτητας ή της αρχιτεκτονικής. Τα δύο παιχνίδια «Monument Valley» που κυκλοφορούν για iOS και Android σας βάζουν μέσα στον κόσμο του Έσερ, και πρέπει χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας να διαμορφώσετε το περιβάλλον ώστε να ανοίξετε δρόμο στην πριγκίπισσα Ida. Θα χάσετε το μυαλό σας... Κατεβάστε τα εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Kentucky Route Zero

Ένα point and click adventure που βγαίνει σε συνέχειες από το 2013 – η πέμπτη και τελευταία πράξη αναμένεται μέσα στη χρονιά. Ετοιμαστείτε να συναντήσετε μυστηριώδεις χαρακτήρες και να ζήσετε εντελώς σουρεαλιστικές στιγμές καθώς περιπλανιέστε στη φανταστική Route Zero. Όταν φτάσετε στον τρίτο όροφο της Υπηρεσίας Αναμορφωμένων Χώρων και δείτε αρκούδες να κάθονται στα γραφεία μπροστά από υπολογιστές, θα καταλάβετε γιατί το παιχνίδι αυτό μπήκε στη λίστα... Κατεβάστε το εδώ.

Προηγούμενο