Games

Τα 10 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια του 2019 για το iPhone (vids)

H Apple ανακοίνωσε τα δωρεάν παιχνίδια με τα περισσότερα downloads στο iPhone για τη χρονιά που φεύγει.

Πόσο «δωρεάν» είναι ένα παιχνίδι που το κατεβάζεις στο κινητό σου χωρίς να πληρώσεις, αλλά για να προχωρήσεις σε αυτό θα πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα από όσα θα έδινες αν το αγόραζες εξαρχής; Μεγάλη κουβέντα αυτή με τα δήθεν δωρεάν παιχνίδια, αλλά πολλοί τα προτιμούν γιατί έτσι μπορούν να περάσουν ευχάριστα λίγες ώρες και όταν η πληρωμή γίνει απαραίτητη, να αφήσουν το ένα παιχνίδι και να δοκιμάσουν κάποιο άλλο.

Από τα παιχνίδια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θα δούμε στη συνέχεια τα 10 με τα περισσότερα downloads στο iPhone για το 2019, όπως τα κοινοποίησε η Apple. Στην πρώτη θέση, βρίσκεται ένα που κυκλοφόρησε μόλις τον Σεπτέμβριο αλλά έγινε περιζήτητο, καθώς έχει γράψει ιστορία στις παιχνιδομηχανές της Nintendo από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα.

10
Mario Kart Tour

Η σειρά παιχνιδιών «Mario Kart» έχει φτάσει τις 14 διαφορετικές εκδόσεις και είναι μια από τις πιο αγαπημένες της Nintendo. Ο Μάριο, ο Γιόσι, ο Λουίτζι και οι παρέα τους κάνουν αγώνες με αυτοκινητάκια που πολλές φορές αψηφούν τους νόμους της Φυσικής. Εδώ το παιχνίδι είναι πολύ απλοποιημένο σε σχέση με τις κονσόλες, καθώς δεν πατάτε γκάζι φρένο, παρά μόνο σέρνετε το δάχτυλό σας για να στρίψετε αριστερά – δεξιά.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Color Bump 3D

Άλλο μεγάλο κόλλημα... Με το δάχτυλό σας καθοδηγείτε μια μπάλα ανάμεσα σε πίστες, παραμερίζοντας ό,τι εμπόδιο βρίσκεται στο δρόμο σας, αλλά προσοχή: δεν πρέπει να ακουμπήσετε σε τίποτα που έχει διαφορετικό χρώμα από τη μπάλα σας. Είναι πολύ εύκολο να το παίξεις, πολύ δύσκολο να περάσεις τα πιο προχωρημένα επίπεδα.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
aquapark.io

Αν δεν το παίξετε δεν θα καταλάβετε πόσο διασκεδαστικοί μπορεί να είναι οι αγώνες σε... νεροτσουλήθρες. Σε τεράστιες νεροτσουλήθρες που μοιάζουν ατελείωτες, αλλά πάντα καταλήγουν σε μια πισίνα και μια μεγαλοπρεπή βουτιά.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Call of Duty: Mobile

Αυτό το μεγαθήριο του gaming έφτασε και στα κινητά και, όπως ήταν αναμενόμενο, σαρώνει. Σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower έχει «κατέβει» σε κινητά Android και iOS πάνω από 172 εκατ. φορές και έχει φέρει έσοδα 87 εκατ. δολαρίων (το... δωρεάν που λέγαμε στην αρχή). Όλες οι αγαπημένες multiplayer πίστες είναι διαθέσιμες για παιχνίδι, για όσους θεωρούν το «Fortnite» πολύ παιδικό.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Bitlife – Life Simulator

Είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται ο τίτλος. Ένας εξομοιωτής ζωής, όχι όπως το κλασικό «The Sims» αλλά με μία σειρά από επιλογές που ξεκινούν από τη γέννησή σας, συνεχίζονται στο σχολείο, στο πρώτο φλερτ, στις σπουδές, στη δουλειά... Ευκαιρία να δοκιμάσετε τις επιλογές που δεν κάνατε ποτέ.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Polysphere – art of puzzle

Μια πολύ έξυπνη ιδέα, όπου περιστρέφετε προς κάθε κατεύθυνση μια φαινομενικά ασύνδετη ομάδα από θραύσματα, μέχρι να «κουμπώσουν» και να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Wordscapes

Πολύ εθιστικό παιχνίδι με λέξεις, όπου πρέπει να συμπληρώσεις κενά σχηματίζοντας λέξεις από τα γράμματα που σου δίνει το παιχνίδι. Θα έχετε δει σίγουρα κόσμο να το παίζει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μία από τις παραλλαγές του, που «μιλάνε» ελληνικά (όπως π.χ. το Words of Wonders).

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Fortnite

Χάρη στην έκδοση για κινητά, τα γυμνασιόπαιδα που παίζουν με τις ώρες «Fortnite» στο PlayStation, μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν και στο δωμάτιό τους όταν οι γονείς τα στείλουν εκεί για διάβασμα... Η έκδοση για iPhone δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες, και τα touch controls λειτουργούν μια χαρά.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Roller Splat!

Εχμ... Είναι ακριβώς το ίδιο κόνσεπτ παιχνδιού με το «AMAZE» που προαναφέραμε. Οι μπάλες που βάφουν λαβύρινθους φαίνεται πως είναι πολύ εθιστικές τελικά...

Προηγούμενο
Επόμενο
1
ΑΜΑΖΕ

Ένα πολύ απλό και εθιστικό παιχνιδάκι, όπου μέσα σε έναν λαβύρινθο κινείτε μια μπάλα που τον βάφει. Πρέπει να βάψετε ολόκληρη την πίστα, και η δυσκολία είναι ότι η μπάλα σταματάει μόνο όταν βρει τοίχο. Επομένως χρειάζεται μια υποτυπώδης στρατηγική. Όχι τόσο στις πρώτες πίστες, αλλά μετά την 30ή θα αρχίζετε να τα βρίσκετε πιο σκούρα.

Προηγούμενο