Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα προβλήματα ρατσισμού και η γενικότερη τοξικότητα που επικρατεί στην κοινότητα των online παιχνιδιών θέλει να λύσει η ΕΑ και έτσι ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τους επόμενους μήνες. Πρώτο παιχνίδι που θα υποστηρίξει αυτά τα νέα δεδομένα είναι το FIFA 21, το οποίο είναι ήδη στα χέρια εκατομμυρίων gamers ανά τον πλανήτη.

Η ΕΑ έχει δουλέψει ήδη πάνω σε μηχανισμούς που θα φιλτράρουν το κομμάτι του κειμένου, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών. Από το λανσάρισμα του FIFA 21 τον Οκτώβριο, πάνω από 9.000 λογαριασμοί έχουν απενεργοποιηθεί και πάνω από 25.000 προειδοποιήσεις έχουν αποσταλεί, βάσει των σχετικών αναφορών που έχουν γίνει από το ίδιο το community.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο Pro Clubs mode, όπου οι παίκτες μπορούν να δώσουν όνομα στην ομάδα και τους παίκτες τους, έχοντας απόλυτη ελευθερία στο τι θα φαίνεται σε μορφή κειμένου. Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετές ομάδες με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ αρκετές αναφορές έγιναν και για χρήστες που εκφέρονταν με προσβλητικό τρόπο κατά του κινήματος Black Lives Matter.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του παιχνιδιού είναι πως απευθύνεται σε ηλικίες 3+, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και μικρότερης ηλικίας παίκτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σχετικό περιεχόμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA