Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Pac-Man κυκλοφόρησε πριν από 41 χρόνια, καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα συνώνυμα του όρου «videogame» στην πορεία των ετών. Μάλιστα, από τις παλαιότερες δεκαετίας έως και το σήμερα, έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά και διαφορετικά παιχνίδια που έχουν ξεχωρίσει. Πάμε να δούμε μαζί μερικά από αυτά.

Διαβάστε ακόμη: 40 χρόνια Pac-Man: ο... Fuck-Man, η πίτσα και άλλα πράγματα που δεν γνωρίζατε για το θρυλικό video game

Pac-Man (1980)

Το παιχνίδι εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1980 στις αίθουσες των arcades. Η ιαπωνική του ονομασία ήταν Puck Man, αλλά μετονομάστηκε για να μην δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις με μια απλή αλλαγή στο πρώτο γράμμα του.

Pac-Man 256 (2015)

Κυκλοφόρησε αρχικά για iOS και Android, ενώ αργότερα ήρθε και στα PS4, Xbox One και PC. Η διαφορά που είχε με όλα τα άλλα παιχνίδια της σειράς είναι πως αν κατάφερνε ο παίκτης να φάει 256 τελείες με τον Pac-Man μπορούσε να εξοντώσει ταυτόχρονα όλους τους εχθρούς που εμφανίζονταν στην πίστα.

Pac-Man: Adventures in Time (2000)

Μια εναλλακτική πρόταση στα παιχνίδια Pac-Man, αφού αν και ο πυρήνας της δράσης παρέμενε ίδιος, το παιχνίδι ήταν διαφορετικό και έπαιζε σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που θύμιζε ζούγκλα. Ο ήρωας έπρεπε και πάλι να κυνηγάει τελείες και να αποφεύγει τα φαντάσματα, αλλά το ταξίδι του ήταν σίγουρα διαφορετικό.

Pac-Man Championship Edition 2 (2016)

Κυκλοφόρησε το 2016 για PS4, Xbox One και PC και αργότερα εμφανίστηκε και ως Pac-Man Championship Edition 2 Plus για το Nintendo Switch. H δράση του ήταν ταχύτερη και κάθε φάντασμα μπορούσε να εξοντώσει τον πρωταγωνιστή μετά από συγκεκριμένο αριθμό επαφών (και όχι με την πρώτη).

Pac-Man Championship Edition DX (2010)

Το Pac-Man Championship Edition κυκλοφόρησε το 2010 για τα PS3 και Xbox 360 και αργότερα μεταφέρθηκε και στο PC. Ο ήρωας καλείται να φάει όλες τις τελείες και να αποφύγει τα φαντάσματα, ενώ με ένα ειδικό bonus αντικείμενο μπορεί να κάνει κάθε πίστα να αλλάξει και εντελώς τη μορφή της.

Pac-Man Collection (2001)

Μια συλλογή παιχνιδιών που κυκλοφόρησε για το Game Boy Advance και περιελάμβανε τα Pac-Man, Pac-Mania, Pac-Attack και Pac-Man Arrangement, με το τελευταίο να μεταφέρεται για πρώτη φορά από τα arcades σε οικιακή κονσόλα.

https://www.youtube.com/watch?v=iU486p6SAOc

Pac-Man World 3 (2005)

Κυκλοφόρησε για τα PS2, GameCube, Xbox, Nintendo DS, PC και PSP και το βασικό του χαρακτηριστικό ήταν ότι έφερε για πρώτη φορά σε videogame φωνή στον γνωστό πρωταγωνιστή. Μέχρι τότε, τον είχαμε δει να μιλάει μόνο σε τηλεοπτικές σειρές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA