Θρεπτικό και πεντανόστιμο, το φυστικοβούτυρο έχει θέση στο καθημερινό τραπέζι. Ειδικά, τώρα, που ο Άκης σου μαθαίνει να το φτιάχνεις σπίτι!

Υλικά

  • 400 γρ. αλατισμένα φυστίκια
  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 κ.σ. μέλι

 

Διαδικασία

Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα, ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.

Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.

Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε. τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους.  Μετά, λοιπόν, από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.  Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5''. Το φυστικοβούτυρο μας είναι έτοιμο!

Πηγή: akispetretzikis.com