Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνταγή για πικάντικα σουτζουκάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας – Θα τα τολμήσεις;

Ετοιμάστε ένα πιάτο που θα σας χαρίσει τεράστια απόλαυση και συνοδεύστε το με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια. Εσύ θα του αντισταθείς;

Μια συνταγή για… μερακλήδες, μιας και τα σουτζουκάκια είναι από μόνα τους φαγητό για δυνατούς παίκτες.

Ετοιμάστε ένα πιάτο που θα σας χαρίσει τεράστια απόλαυση και συνοδεύστε το με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.

Εσύ θα του αντισταθείς;

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • Αλάτι &πιπέρι

 

Eκτέλεση

Σουτζουκάκια

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια.

Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.

Σάλτσα ντομάτας

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε τα σουτζουκάκια!


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.