Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ούτε κοκαλάκι δεν θα αφήσεις! Συνταγή για μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπριζολάκια με ιδιαίτερη πάστα από πιπεριές δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – Γεύση και απόλαυση στο κόκκινο - Από τα πιο λαχταριστά πιάτα που έχεις δοκιμάσει

mprizolakia-saltsa-650Ιδανικό φαγητό αλλά και μεζεδάκι για να συνοδέψεις το κρασί σου, τα μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς θα σε κερδίσουν. Στο υπογράφει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Yλικά

  • 6 χοιρινά μπριζολάκια

  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα

  • 2 κόκκινες πιπεριές ψητές

  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

  • 1/4 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι

  • ½  κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Διαδικασία

Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και 1 ½  κουταλάκι αλάτι. Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Διατηρούμε την πάστα στο ψυγείο. Ανάβουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με ½ κουταλάκι αλάτι. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5΄. Τα αναποδογυρίζουμε και βάζουμε στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.