Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ασυναγώνιστα νόστιμο! Συνταγή για cheesecake με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πρωτότυπο και μοναδικό γλυκό – Cheesecake με μελομακάρονα από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη

cheesecake-melomakarona-650Μετά τις γιορτές, πάντα, περισσεύουν μελομακάρονα. Ήρθε η στιγμή να τα εκμεταλλευτείς με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξε το πιο νόστιμο cheesecake και δεν θα χάσεις!

Υλικά

  • 300 γραμμ. μελομακάρονα

  • 50 γραμμ. βούτυρο μαλακό

  • 600 γραμμ. τυρί κρέμα

  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος

  • 8 ζελατίνες

  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να γίνουν θρυμματισμένα και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό. Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα, πιέζοντας με τα χέρια μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα 150 γραμμ. κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Παράλληλα, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Δεν αφήνουμε να βράσει πολύ για να μην καεί η κρέμα μας. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα το μείγμα με τις ζελατίνες το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Αν θέλουμε κόβουμε τα υπόλοιπα μελομακάρονα με διάφορα κουπάτ και διακοσμούμε τo cheesecake μας.Πηγή: http://akispetretzikis.com

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.