Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Τάσος Αντωνίου «μεγαλουργεί» και πάλι! Συνταγή για ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι

Λαχταριστό ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου – Πιάτο έτοιμο σε δεκαπέντε λεπτά

rizoto-spanaki-650Η κολοκύθα ενώνεται με το σπανάκι σε ένα ριζότο που θα κερδίσει τον ουρανίσκο σου! Τη συνταγή υπογράφει ο Τάσος Αντωνίου του www.mamapeinao.gr.

Υλικά

  • 500 γραμμ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • ½  λίτρο νερό

  • 1 κύβος λαχανικών

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο

  • ½  φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

  • 1 φλιτζ. baby σπανάκι

  •  2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  •  ¼  φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί, περιχύνουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών: σε ½  λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη και καλύπτουμε με το καπάκι για να διατηρηθεί ζεστός ο ζωμός. Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ριζότο και να πιει τον ζωμό. Κατόπιν, προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα και το σπανάκι. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.  

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.