Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Για τους μακαρονάδες! Συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με παπαρδέλες από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Λαχταριστή πρόταση από το Δημήτρη Σκαρμούτσο – Συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με παπαρδέλες για τους λάτρεις της pasta

pappardelle-with-chicken-650Θα το θες στο τραπέζι σου, ξανά και ξανά. Απολαυστικό και πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, το κρεμώδες κοτόπουλο «προσγειώνεται» στο τραπέζι με παπαρδέλες με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Υλικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα

  • Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 κούπα λευκό, ξηρό κρασί

  • 2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο

  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

  • ¾ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

  • 225 γραμμ. παπαρδέλες

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό ή εστραγκόν) για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. «Στεγνώνουμε» τα μπουτάκια κοτόπουλου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λαδιού σε μία κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε, για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 6-8 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε, στη συνέχεια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το κρασί και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε  το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τραβήξει τους χυμούς του και να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στο φούρνο. Την αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να σπάει σε κομμάτια.  Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα και αρχίζουμε να το κόβουμε σε κομμάτια. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να τραβήξει τους χυμούς του. Παίρνουμε όλον τον ζωμό και το σιγοβράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μείγμα μας μέχρι να πήξει αρκετά για 15 περίπου λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με αυτά το τεμαχισμένο κοτόπουλο και το διπλώνουμε στο αλουμινόχαρτο. Εν τω μεταξύ, βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν al dente, για 6-8 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε κατευθείαν στο μείγμα κοτόπουλου, που έχουμε προετοιμάσει. Τα ζεσταίνουμε όλα μαζί για 2 λεπτά για να αποκτήσουν ενιαία γεύση. Τα δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Το γαρνίρουμε με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σερβίρουμε αμέσως.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.