Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μαγειρέματα από τον Ανδρέα Λαγό! Συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα με ζυμαρικά

Τάρτα με ζυμαρικά και κιμά από λουκάνικα από πράσο για το τραπέζι της ημέρας – Ο Ανδρέας Λαγός σε κερδίζει με τις γεύσεις του – Νοστιμιές και απόλαυση στο κόκκινο

tarta-me-zimarika-lagos-650Ο nomad chef, Ανδρέας Λαγός, περιπλανιέται, δοκιμάζει και μαγειρεύει τις πιο νόστιμες συνταγές. Σήμερα, σου φτιάχνει τάρτα με ζυμαρικά και κιμά από λουκάνικα από πράσο.

Υλικά

  • 500 γραμμ. πένες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 ml γάλα

  • 2 αβγά

  • 200 γραμμ. μοτσαρέλα

  • 150 γραμμ. ρεγκάτο

  • 100 γραμμ. δανέζικο τυρί

  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 4-5 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο

  • 400 ml χυμό ντομάτας

  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

  • ½ φλιτζ. γλυκό κρασί

  • 200 γραμμ. σπανάκι

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2 κλωναράκια θυμάρι

  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Χτυπάμε στο μούλτι τα λουκάνικα, μέχρι να γίνουν κιμάς. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πέννες με τον κιμά λουκάνικου. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Σε μια φόρμα για cheesecake καλυμμένη με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθεί αφήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.