Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Με μέλι ή σοκολάτα; Συνταγή για τηγανίτες από τον Πέτρο Συρίγο

Η πιο εύκολη και γλυκιά πρόταση – Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει εκλεκτές τηγανίτες – Σέρβιρε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι ή νουτέλα

tiganites-650Αγαπημένες μικρών και μεγάλων, οι τηγανίτες αποτελούν το ιδανικό πρωινό, brunch αλλά και συνοδευτικό του καφέ σου. Γι’ αυτό ακολούθησε τη συνταγή του private chef Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

  • 1 ½  φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 3 ½  κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 ¼  φλιτζ. γάλα

  • 1 αυγό

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια,  τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι. Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας. Τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία. Τις σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι ή νουτέλα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.