Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δεν θα μείνει φυλλαράκι! Συνταγή για σπιτική μπουγάτσα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Μπουγάτσα από τα χεράκια σου – Συνταγή δια χειρός Μυρσίνης Λαμπράκη – Λαχταριστή και γλυκιά πρόταση

mpougatsa-650Να πεταχτείς μέχρι τη Θεσσαλονίκη για μία μπουγάτσα, είναι υπερβολή! Να τη φτιάξεις, όμως, στο σπίτι; Ακολούθησε τη λαχταριστή συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά

  • ½  μυζήθρα ξινή

  • 2 φλιτζ. γάλα

  • 1 αυγό

  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

  • Κανέλα (προαιρετικά)

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 1 ½  φλιτζ. σόδα

Διαδικασία

Αναμειγνύετε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με την ξινή. Σε μια κατσαρόλα βάζετε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνετε. Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύετε το κορν φλάουερ και το ρίχνετε στο υπόλοιπο γάλα, μόλις αρχίζει να βράζει. Ανακατεύετε και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα. Ενώνετε την κρέμα με τα τυριά. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί. Απλώνετε τέσσερα φύλλα, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3-4 εκ. Στρώνετε από πάνω 4-5 ακόμα φύλλα, τα οποία βουτυρώνετε επίσης πολύ καλά. Φέρνετε προς τα μέσα τις άκριες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάτε τη σόδα με το βούτυρο και περιχύνετε την μπουγάτσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.