Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σπιτικές λιχουδιές! Συνταγή για πεϊνιρλί με λουκάνικο και πατάτα

Ώρα για πεϊνιρλί με λουκάνικο και πατάτα – Λαχταριστές προτάσεις για τα σουαρέ στο σπίτι – Εύκολα και με υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο σου

peinirli-patata-loukaniko-650Τα χειροποίητα είναι και πιο λαχταριστά. Γι’ αυτό, σήμερα, σήκωσε τα μανίκια και μπες στην κουζίνα για να φτιάξεις τα δικά σου πεϊνιρλί με λουκάνικο και πατάτα. Η γεύση τους θα σε καταπλήξει.

Υλικά

  • 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 γραμμ. αλεύρι κίτρινο, σταρένιο

  • 9 γραμμ. μαγιά σε σκόνη

  • 220 ml γάλα χλιαρό

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 ½  κουταλάκι ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1 πατάτα (καλά πλυμένη, κομμένη σε μικρά καρέ, δηλαδή κυβάκια τους ενός εκατοστού)

  • 1 αυγό

  • 1 λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 150 γραμμ. τυρί κρέμα

  • 100 γραμμ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα μυρωδικά

  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

  • ½  κουταλάκι του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα

  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε 30′ λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τα πεϊνιρλί. Για τη γέμιση: Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρέ της πατάτας προσέχοντας να μην παραβράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις ροδέλες από το λουκάνικο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, βάζουμε στο τηγάνι και τις πατάτες και τις φέρνουμε δυο βόλτες με μια κουτάλα προκειμένου να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το αυγό με τη φέτα, τα μυρωδικά, την πάπρικα και το ξύσμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.