Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων! Συνταγή για ντόνατς κανέλας ψημένα στο φούρνο

Όλα τα καλούδια στο σπίτι – Συνταγή για ντόνατς κανέλας ψημένα στο φούρνο – Όλες οι λεπτομέρειες

donuts-kanela-650Πρωί, μεσημέρι, βραδάκι! Από το σχολείο και το γραφείο μέχρι τα ζεστά σουαρέ με καφέ στο σπίτι. Τα ντόνατς κανέλας, ψημένα στο φούρνο, σε γλυκαίνουν με την πρώτη δαγκωματιά…

Υλικά

  • 2 ½  κούπες αλεύρι

  • 1½  κουταλάκι ξερή μαγιά

  • 1 κούπα ζεστό γάλα

  • 1 + 3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

  • 1 + ½  κουταλάκι κανέλλα

  • 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, την μαγιά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το ζεστό γάλα και την 1 κουταλιά βούτυρο. Ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε την ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την ζυμώνετε 3 - 4 λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 1,5 - 2 εκ. πάχος. Με κουπ πατ στρογγυλό κόβετε δίσκους και με μικρότερο κουπ πατ, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο. Βάζετε τα ντόνατς σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν για 25 - 30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω αντιστάσεις) ή στους 190 (με αέρα) και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο. Ανακατεύετε την 1 κούπα ζάχαρη με το 1/2 κουταλάκι κανέλα. Με πινέλο περνάτε τα ντόνατς με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα βουτάτε στη ζάχαρη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.