Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εν δράσει! Συνταγή για ριζότο αλά Milanese

Ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο – Ριζότο αλά Milanese με παρμεζάνα τριμμένη – Απόλαυση στο κόκκινο

rissoto-milanese-650Ο αγαπημένος σεφ μαγειρεύει με ρύζι και δημιουργεί ένα λαχταριστό ριζότο. Το μυστικό της επιτυχίας; Το σαφράν και η τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά

  • 6 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου

  • 1 κουταλιά της σούπας σαφράν

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

  • 2 μικρά κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 φλιτζ. ρύζι

  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό

  • ½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σαφράν σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και το διατηρούμε ζεστό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, για 4 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ½  φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε περίπου 2 λεπτά ακόμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, προσθέτοντας ½  φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό και κρεμώδες. Αυτό υπολογίζουμε ότι θα γίνεται για 16 λεπτά συνολικά. Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.