Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκές και μαγικές γεύσεις! Συνταγή για cheesecake πάβλοβα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ήρθε η στιγμή για «ακολασίες» - Cheesecake πάβλοβα από τον Άκη Πετρετζίκη – Η γεύση της θα σε τρελάνει

cheesecake-pavlova-650Τα Σαββατοκύριακα μπορείς να κάνεις την ατασθαλία σου. Ειδικά, όταν αυτή ακούει στο όνομα cheesecake πάβλοβα και είναι φτιαγμένη από το μοναδικό Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

  • 5 ασπράδια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα

  • 250 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για τις φράουλες

  • 500 γραμμ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στα 8

  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

Διαδικασία

Για τις μαρέγκες: Βάζουμε σε ένα μίξερ, τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε σταδιακά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά μέχρι να γίνει αφράτη η μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα. Προσθέτουμε μέσα και τη βανίλια και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα.  Ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Παίρνουμε ένα κορνέ, και με ένα κουτάλι, το βάφουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής πριν βάλουμε μέσα τη μαρέγκα μας. Με τη βοήθεια της μαρέγκας κολλάμε τη λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζοντας στις άκρες και στη μέση του ταψιού μας. Φτιάχνουμε φωλιές μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς για 1-1 ½  ώρα, ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους. Για μαρέγκες διαμέτρου 1-2 εκ οι 2 ώρες είναι αρκετές. Για την κρέμα: Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά ανεβάζουμε την ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σφίξει και να πήξει η κρέμα μας. Για τις φράουλες:  Βάζουμε τις φράουλες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα θα είναι έτοιμα.Πηγή: www.akispetretzikis.com

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.