Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Ανδρέας Λαγός στην κουζίνα! Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες, ντοματίνια και τυρί

Comfort food με τη «σφραγίδα» του Ανδρέα Λαγού – Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες, ντοματίνια και τυρί – Το ιδανικό πιάτο για το Σαββατοκύριακο

mpoutakia-kotopoulo-patates-650Όσο πιο απλά, τόσο πιο νόστιμα! Ο Ανδρέας Λαγός ενώνει αγαπημένα υλικά σε μία συνταγή και την προτείνει για το οικογενειακό τραπέζι. Κάντε την και θα ενθουσιάσετε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου

  • 600 γραμμ. πατατούλες baby

  • 500 γραμμ. ντοματίνια

  • 1 πορτοκάλι κομμένα στα τέσσερα

  • 4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο με μέλι

  • 150 γραμμ. φέτα ή καλαθάκι Λήμνου

  • ½ κουταλιά της σούπας κύμινο

  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

  • Ρίγανη

  • Λάδι

  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 10-15 λεπτά. Όταν βράσουν τις πατάμε με το πιρούνι ή το χέρι μας να σπάσουν και να ανοίξουν λιγάκι. Σε γάστρα με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το σουσάμι. Τα ντοματίνια τα προσθέτουμε ολόκληρα, εκτός αν είναι μεγάλα, οπότε μπορούμε να τα πιέσουμε λίγο να σπάσουν και να βγάλουν το ζουμάκι τους στο φαγητό μας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου  μία ώρα και 30' και πριν το τέλος, βγάζουμε το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει ωραία το φαγητό μας. Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.