Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δεν θα αφήσεις ψιχουλάκι! Συνταγή για τάρτα με ντοματίνια & φέτα

Αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο – Τάρτα με ντοματίνια, πιπεριές και φέτα για να ξεχάσεις όσα δοκίμασες μέχρι τώρα – Πρόταση με σπιτική ζύμη για τάρτες

tomato-smoked-feta-tart-650Για τους λάτρεις του χειροποίητου και του συνδυασμού «ντομάτας – φέτας», η συγκεκριμένη τάρτα θα γίνει από τις αγαπημένες σου προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γραμμ. νωπή

  • 1 φλιτζ. νερό, χλιαρό

  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη

  • 3 πιπεριές πράσινες, σε ροδέλες

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 500 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 500 γραμμ. φέτα χοντροσπασμένη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε 3 κoυταλιές  χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό –ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω– και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλά στα δάχτυλα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Πλάθουμε μια μπάλα, την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας. Θέλουμε να βγει λεπτή, σαν πίτσα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.