Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνταγή για τις πιο τραγανές φλωρεντίνες από τον Γιώργο Τσούλη

florentines-syntagi-650Τραγανές και πολύ διαφορετικές φλωρεντίνες. Μόλις το δοκιμάσετε θα σας έρχονται από παντού γεύσεις.#tsoulotip: όταν τα βγάλουμε από το φούρνο είναι ακόμα πολύ μαλακά. Όταν θα κρύωσουν θα σκληρύνουν. Μην νομίσετε ότι είναι άψητα!

Υλικά

  • 200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

  • 110 γρ. βούτυρο

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος

  • 1 κσ αλεύρι γοχ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κσ γάλα

  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το μείγμα να έχει ομογενοποιηθεί. Έπειτα ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το γάλα, και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και λίγο πηχτό. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Παίρνουμε δύο ταψιά του φούρνου και απλώνουμε λαδόκολλα πάνω τους, αλείφουμε με ένα πινέλο τη λαδόκολλα με λίγο ηλιέλαιο και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά του μείγματος προκειμένου να δημιουργήσουμε μία φλωρεντίνα (1κγ= 1 φλωρεντίνα) , και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.