Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γευστικές ιδέες! Συνταγή για σπιτική κις λορέν που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σου

Η πιο λαχταριστή πρόταση για το Σαββατοκύριακο – Κις Λορέν και απόλαυση στο κόκκινο – Μία πρόταση με λίγα λιπαρά

quiche-lorain-650Τα αρώματα και η νοστιμιά της είναι ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο! Αυθεντική και σπιτική, η κις λορέν έρχεται να δώσει άλλη γεύση στην καθημερινότητά σου.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 120 γραμμ. μαργαρίνη

  • 1 αυγό

  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

  • Αλάτι

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 350 γραμμ.

Για τη γέμιση

  • 4 φέτες του τοστ γαλοπούλα βραστή

  • 4 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

  • 1 αυγό

  • 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), το νερό, το αυγό, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και με το χέρι μας απλώνουμε σιγά σιγά τη ζύμη να καλύψει τον πυθμένα και λίγο τα πλαϊνά. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο μαζί με το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υλικά πάνω από τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.